Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Gemeente Soest

Gemeente Utrechtse Heuvelrug sluit parkeerterreinen in de natuur af

3 april 2020 om 11:50 Corona Coronavirus

HEUVELRUG De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten met ingang van zaterdag 4 april de parkeerterreinen in de bossen en bij natuurgebieden in Amerongen, Leersum, Doorn, Driebergen en Maarn af te sluiten. Hiervoor is gekozen om te voorkomen dat het te druk wordt in de bos- en natuurgebieden. Het doel is dat iedereen zich houdt aan de 1,5 meter afstand en dat lukt niet op parkeerterreinen. 

De afsluiting geldt tot nader orde op alle dagen van de week. Met tekstborden, via sociale media worden bezoekers geïnformeerd over de afsluitingen. Op de drukste locaties worden ook verkeersregelaars ingezet. Daarnaast zijn er diverse  BOA's actief die automobilisten kunnen aanspreken en indien nodig bekeuren. De parkeerplaatsen zijn met hekken afgezet. Automobilisten die de hekken opzij schuiven en toch parkeren, krijgen een boete.

Loco-burgemeester Gerrit Boonzaaijer: ,,Het is belangrijk dat we ons allemaal houden aan de maatregelen en zoveel mogelijk thuisblijven. Het wordt de komende week prachtig weer, maar het is niet de bedoeling dat we met z'n allen daarvan gaan genieten in onze natuurgebieden. Want dan is die 1,5 meter afstand niet vol te houden. Blijf thuis, geniet in je tuin of op je balkon van de zon, en haal die frisse neus lopend of fietsend in je eigen omgeving. Alleen samen krijgen we corona onder controle."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie