Het verhaal van Maarten Maartens: Rondleidingen op Landgoed Zonheuvel

9 aug, 07:30 Activiteiten
Babs Bouwman
Iedere dinsdagavond in augustus geeft Peter van Doorn rondleidingen in het Maarten Maartenshuis. Aanvang 19.00 uur.
Iedere dinsdagavond in augustus geeft Peter van Doorn rondleidingen in het Maarten Maartenshuis. Aanvang 19.00 uur.

DOORN Voor zijn tijd was het een bijzonder mens. Dichter en schrijver Maarten Maartens kwam rond 1900 op Landgoed Zonheuvel in Doorn wonen. Het huis, oorspronkelijk Zonheuvel genaamd, werd in 1901 gebouwd. Waarom liet Maarten Maartens het huis bouwen? Wie was zijn vrouw, wat was zijn gedachtengoed en waar schreef hij over. Kom meer te weten over het leven van Maarten Maartens tijdens één van de rondleidingen op dinsdagavond in de maand augustus. Peter van Doorn, eigenaar van Landgoedbeheer Goedlandt is de gids. Met passie vertelt hij over de geschiedenis en het leven van Maarten Maartens. Vanuit de overtuiging dat het leuk is om kennis te delen. Toegang is gratis.

Normaal gesproken is het Maarten Maartenshuis alleen geopend op Open Monumentendag ieder jaar in september. Verder zijn er met regelmaat concerten en kun je er vergaderen en zelfs ook trouwen. Landgoedbeheerder Peter van Doorn vindt het zonde om het huis niet vaker open te stellen. Daarom bedacht hij het spontane idee om in de maand augustus rondleidingen te organiseren. Aanvankelijk om de hote..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.