Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Historisch Festival op het Landgoed bij Huis Doorn: Beleef de tijd van Romein tot hippie

7 jul, 07:23 Historie
Theo Scholten
Een laat Middeleeuws tafereel met een vurende soldaat en nog veel meer kun je verwachten op het Historisch Festival.
Een laat Middeleeuws tafereel met een vurende soldaat en nog veel meer kun je verwachten op het Historisch Festival.

DOORN Middeleeuwse gezelschappen, Vikingen, Romeinen en Kelten, smedende ambachtslieden, vrouwen van Versailles: al deze personages zijn levensecht te ontmoeten in het weekend van 9 en 10 juli tijdens het Historisch Festival. In tien verschillende tijdvakken geven maar liefst duizend verklede personen het leven uit die tijd weer. Er zijn muzikale verhalen en demonstraties en je kunt zelfs de historische personen vragen stellen. 

Het Historisch Festival is een bruisend evenement op het landgoed van Museum Huis Doorn, waar het verleden tot leven komt. Een dag vullend uitje voor het hele gezin. Cornelis van der Bas, conservator van Huis Doorn en lid van het organiserende team: ,,Je loopt letterlijk door de geschiedenis heen”, dat maakt het volgens hem zo interessant. Volgens Van der Bas is er op een speelse manier heel ve..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.