Afbeelding
Monique van Assem/Picture & Style

Grandeur van vervlogen tijden op Historisch Festival Doorn

15 juli 2019 om 08:48 lokaal

DOORN Fotografe Monique van Assem bezocht Historisch Festival Doorn en dompelde zich onder in 2500 jaar Europese geschiedenis, op zoek naar beelden om de sfeer van de dag vast te kunnen leggen.

Bij binnenkomst op het terrein van Museum Huis Doorn kon een bezoeker er niet meer omheen; of ze nu geïnteresseerd waren in geschiedenis of niet, de sfeer pakte bezoekers en liet hen de hele dag niet meer los. Het festival trok meer dan 6200 bezoekers. Zij hadden een ruim aanbod van demonstraties, waarbij onder andere de veldslagen en het middeleeuws steekspel te paard druk bezocht werden. De omgeving straalde de grandeur van vervlogen tijden uit. De deelnemers speelden geen spel, ze lieten zien en horen hoe het verleden voelt. Er werd geslapen in tenten op het terrein en er werd gegeten in de stijl van de periode waar ze voor stonden; vaak sober en met de groenten die destijds voorhanden waren.

Dit jaar is het veld uitgebreid met de bosarena. Voorheen werd alleen het voorste veld gebruikt. Hiermee komt het totaal aantal deelnemers op duizend. Dat is volgens Jaap van der Kemp, coördinator marketing en communicatie een unieke hoeveelheid. Maar ook uniek is het enthousiasme van de deelnemers, maar al te graag nemen ze je mee in hun verhalen. De dag was te kort. Historisch Festival Doorn was een beleving om niet snel te vergeten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie