Culturele route met leuke weetjes over Doorn - Nieuwsblad De Kaap | Nieuws uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug

Culturele route met leuke weetjes over Doorn

29 nov, 07:03 Recreatie
Babs Bouwman
(v.l.n.r.) Christine van Exel, Paul van Dijk, Gizella Komondy en Peter-Pim Stolker laten met gepaste trots de informatieborden zien die nu overal in Doorn hangen.
(v.l.n.r.) Christine van Exel, Paul van Dijk, Gizella Komondy en Peter-Pim Stolker laten met gepaste trots de informatieborden zien die nu overal in Doorn hangen.

DOORN Wie wist dat de Doornsche IJsbaan ooit begon op de vijver van Landgoed Aardenburg en dat er in de toren van de Maartenskerk een gevangenis is? Wie kent het verhaal van het natuurzwembad Woestduin? Ooit gehoord van het prachtige dorpshotel Lagerweij dat tot 1938 midden op het kruispunt stond en waar een stoomtram langs reed? Er valt nog veel meer leuks over Doorn te ontdekken de komende tijd!

Verspreid door Doorn hangen er binnenkort bijna vijftig informatieborden met historische informatie, oude dorpsverhalen, leuke wetenswaardigheden en oude afbeeldingen over die locaties. Op langwerpige borden met het herkenbare Vertel het Door(n) logo staat op foto’s hoe het er vroeger uitzag met een bondige uitleg. Een QR-code, die gescand kan worden met een smartphone, verwijst naar de website..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.