Afbeelding
Politie Utrechtse Heuvelrug

Politie zoekt identiteit van ernstig gewonde fietser

Overig

HEUVELRUG De politie in de Utrechtse Heuvelrug vroeg zondagavond met spoed om hulp bij het identificeren van een verkeersslachtoffer in Driebergen.

Op zondagavond 23 februari is rond 18.00 uur 's avonds een zwaargewonde fietser aangetroffen op de Doctor Schaepmanlaan in Driebergen. Ambulancepersoneel en politieagenten ontfermden zich over de man. Hij is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd, waar hij in kritieke toestand verblijft. De politie is dringend op zoek naar zijn identiteit.

GEEN MISDRIJFSPOREN De hulpdiensten kregen zondagavond de melding dat er een gewonde man op de grond naast een fiets lag op het kruispunt van de Doctor Schaepmanlaan en de Florastraat. Hulpverleners troffen de man daar aan met ernstig letsel. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft geen sporen van een misdrijf of een verkeersongeval vastgesteld. Wat er is gebeurd waardoor deze man zwaargewond is geraakt, is onbekend.

Omdat de man geen identiteitsbewijs op zak had, konden de agenten zijn identiteit niet achterhalen. De man is levensgevaarlijk gewond, maar de politie heeft zijn familie nog niet kunnen informeren. Daarom wordt de hulp van het publiek gevraagd.

SIGNALEMENT Het gaat om een man van ongeveer 65 jaar oud, 1,90 meter lang met een stevig postuur (en een buikje), licht kalend donkerbruin/grijs haar. Hij droeg een blauwgrijs geblokt overhemd, blauwe trui met een ronde hals, beige colbert en een regenjas: donkerblauw met een rood-witte streep horizontaal op de rug. Daarnaast droeg hij een beige broek, grijsbruine riem, witte boxershort, beige sokken en bruine leren schoenen, merk Hush Puppies, maat 45.

De man had de volgende spullen bij zich: en bruine bril met helder geslepen brillenglazen van het merk Rayban, een regenbroek, een zwarte rugzak en antroposofische boeken van Rudulph Steiner in de Duitse taal met daarin Nederlandse aantekeningen. Ook had hij een kartonnen eierdoosje met hierin drie witte eieren (op de eieren staat geen opdruk die aan een winkel of verkooppunt is te relateren).

De aangetroffen fiets is een blauwe herenfiets van het merk Sparta, type Athena. Onder de fietszadel zat een los ringslot om de zadelpen. Op de bagagedrager (onder de snelbinders) zat een zwart nylon boodschappentasje met in witte letters het opdruk: 'Label PL mode accessoires'. Op de fiets zat geen sticker van een leverancier (op het achterspatbord waren lijmresten zichtbaar). Het framenummer van de fiets, heeft niet tot de identiteit van de gewonde man geleid.

Tips zijn welkom via tel. 0900-8844 of via dit digitale tipformulier.

Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 19 minuten geleden
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zoekt chauffeurs: ‘Geen week is hetzelfde’ 5 uur geleden
Afbeelding
Bloemencorso uitgebreid bij Regio 90FM en Regio 90TV 21 uur geleden
Afbeelding
Sportverslaggever Huub van Aerssen overleden 23 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Muzikale zomernachten in openluchttheater Landgoed Zonheuvel 10 aug, 07:30
Afbeelding
Vuurwerk bij bloemencorso Leersum gaat niet door 9 aug, 07:34