Criminaliteit gemeente Heuvelrug daalde in 2022

18 januari 2023 om 13:48 Misdaad Politie Amersfoort
Afbeelding

HEUVELRUG De zeven Heuvelrugdorpen zijn het afgelopen jaar een stukje veiliger geworden. De politie registreerde over heel 2022 zo’n vier procent minder misdrijven en criminaliteit. Dat blijkt uit het jaarlijkse veiligheidsbeeld dat is opgesteld door het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS). Burgemeester Frits Naafs is blij met de daling. ,,Maar we komen nooit op nul uit, dat is niet reëel.”

Het meest opvallende in de cijfers is de daling van huiselijk geweld. Het aantal aangiftes van geweld achter de voordeur nam met bijna 25 procent af. ,,We hebben nog niet kunnen achterhalen wat daar de reden van is”, zegt de burgemeester. Toch moest de politie vorig jaar nog 22 keer in actie komen tegen uit de hand gelopen huiselijke r..

Mis niks, lees alles van Nieuwsblad De Kaap


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen met Nieuwsblad De Kaap. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Nieuwsblad De Kaap lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen.