17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Naam: Anneleen Arnolds

Leeftijd: 63

Woonplaats: Utrecht

Waar gaat u naartoe?

Wij, een vriendin en ik, gaan wandelen in het Utrechts Landschap. We gaan naar landgoed Heidestein en landgoed Bornia. Die wandelroute ligt verscholen in de bossen bij Zeist.

Wandelen jullie vaker samen?

Ja, ongeveer één keer in de twee maanden. De wandelroutes vinden wij onder meer in boekjes van het Utrechts Landschap. Ook bij de Interglobe, een reisboekhandel in de Utrechtse binnenstad, zijn handige boeken en kaarten met tochten te vinden. Wandelen wordt steeds populairder. Wij lopen geen hele grote afstanden, hoor. Ongeveer acht kilometer.

Wat neemt u zoal mee?

Wat lekkers voor onderweg, bijvoorbeeld abrikozen of ontbijtkoek, een plastic zak om op te zitten en een opvouwbare paraplu. Goede wandelschoenen zijn ook heel belangrijk. Als je voeten eenmaal koud zijn, dan blijf je het koud houden. Dat is niet prettig.

Wat bespreken jullie onderweg?

Het leven: werk, vrienden, relaties, lekker eten, tuinieren en vakanties. We gaan beiden binnenkort met pensioen, dus ook dat wordt besproken. Ik hou erg van knutselen, schilderen, fotograferen, tuinieren, en niet te vergeten: motorrijden. Ik hoef mij geen moment te vervelen.

Naam: Carin de Jonge

Leeftijd: 64

Woonplaats: Zeist

Waar gaat u naartoe?

Ik heb mijn vriendin, Anneleen, gemaild om te vragen of zij en haar man zin hadden om te wandelen. Daar had ze wel oren naar. Het is geen vaste prik hoor; zo nu en dan gaan we samen of met zijn drieën.

Wat vindt u boeiend aan wandelen?

Het is gezond en gezellig. Onderweg eten en drinken we meestal wat en na de wandeling zijn we weer helemaal bijgepraat. We hebben het getroffen met het weer: de zon schijnt. Daarentegen hebben we ook wel een natte sneeuw gehad onderweg. Hoewel het koud was, was het wel mooi om te zien hoe de sneeuwvlokjes naar beneden vielen.

Ook u gaat met pensioen?

Ja, net als mijn oud-collega. We hebben tien jaar samengewerkt. Ik vind het spannend en prettig, maar ik zie er ook wel enigszins tegenop. Je weet niet hoe groot het gat zal zijn. Bovendien probeer ik mijn leven weer een nieuwe invulling te geven.

Waarom?

Mijn man is vier jaar geleden overleden. Ik heb een nieuwe partner ontmoet, waarmee ik eind mei ga trouwen. We hebben een tweede huis in België en we hebben plannen om een rondreis door Noorwegen, Italië, Ierland en Frankrijk te maken. Op de bonnefooi vetrekken; tent achterin de auto en het avontuur opzoeken.

advertentie
advertentie