Recordopbrengst voor Serious Doorn

Nieuws

DOORN - De actie die afgelopen paar dagen werd georganiseerd door achttien jongeren uit de omgeving van Doorn heeft een flinke opbrengst opgeleverd. De actie Serious Doorn, die in het teken stond van de actie van radiostation 3FM Serious Request, haalde een bedrag op van 4.657,05 euro. De afgelopen dagen organiseerde zij onder andere een zeer succesvolle dienstenveiling en verkochten ze warme chocolademelk om het geld bij elkaar te halen.

De dienstenveiling, die onder andere in handen lag van veilingmeester en burgemeester Frits Naafs, was een groot succes. Alleen vrijdagavond werd al tijdens dit evenement ruim 3500 euro opgehaald. Dit tot grote verrassing van de jonge organisatie, die dit eindresultaat niet hadden verwacht. Op de veilingavond gingen er onder andere een privé-chefkok, een softub-jacuzzi en oppasavonden onder de hamer.

Ook de entree-opbrengsten en drankopbrengsten gingen volledig naar de actie. De dienstenveiling werd volledig ondersteund door de gemeente Utrechtse Heuvelrug, die onder andere de raadszaal aanboden en de burgemeester als veilingmeester. Ook zij brachten met al het gemeentepersoneel nog ruim 400 euro bijeen, die Serious Doorn op de cheque mocht bijschrijven.

Leeuwarden

Het Serious Doorn Team heeft de cheque zelf weggebracht naar Leeuwarden, waar dit jaar het glazen huis van 3FM staat. Zij doneerden daar al het contante geld en presenteerde de totale opbrengst. Uiteraard gaf ook 3FM nog aandacht aan de actie met een interview met 3FM presentator Sander Hoogendoorn.

Vorig jaar was de opbrengst ruim 600 euro. Of de actie volgend jaar op dezelfde wijze doorgang zal krijgen is niet duidelijk, maar de actie smaakt zeker naar meer bij de jongeren. Op de site www.seriousdoorn.nl is alle informatie omtrent de actie terug te vinden.

Op de foto van links naar rechts: Margit van de Bijl, Marten Leenders, Annelou Snippe, Paul Eigenhuis, Pim Snippe, Esther Veefkind, Harm Mallant, Teun Hoekman, Michelle Hogendoorn, Floor van de Zalm en Anne Verheul.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Boek over eerste vrouwelijke burgemeesters: ‘Het was voor vrouwen een strijd’ 23 uur geleden
Afbeelding
Vuelta live te volgen bij Museum Huis Doorn 17 aug, 15:02
PREMIUM
Afbeelding
Woonoord voor Oekraïners zit vol 17 aug, 13:56
Afbeelding
NS-personeel gaat volgende week staken 17 aug, 12:04
PREMIUM
Afbeelding
Initiatief om activiteiten te organiseren voor nieuwkomers vindt veel bijval: ‘De hulp is overweldigend’ 17 aug, 08:30
Afbeelding
Rechtbank grijpt niet in bij plan voor hippisch centrum 16 aug, 12:36
Afbeelding
Werkgroep Kromme Rijncorridor biedt bestuurders landschapsvisie aan 16 aug, 11:01