10 december 2013 om 00:00 Nieuws

Fouten of Blunders in de Utrechtse Heuvelrug en komende Gemeenteraadsverkiezingen!

Heeft het te maken met de crisis of zijn we langzamerhand wakker? Als het crisis is dan kan je ook zeggen dat het ‘eb’ is en dan komen de palen boven het water uit. Dan zien we ook hoe die palen eruit zien! Als het er heel slecht uit ziet dan moeten er geacteerd worden oftewel we worden rauw wakker geschud!

5 mooie kernen zijn in 2006 samengevoegd tot 1 gemeente, de Utrechtse Heuvelrug. Het waren tijden dat de bomen voorbij de hemel groeiden en we deden allemaal mee. Het kon toch niet op, nietwaar?

Maar na 2008 veranderde het tij. Iedereen weet nog de bank Lehman maar ook het ABN-AMRO/Fortis debacle. Het zou een ‘wake up call’ geweest moeten zijn voor onze Raad en College van B&W om te zien hoe de Utrechtse Heuvelrug er financieel voorstond, toen. Inmiddels weten we het allemaal, de gemeente staat onder toezicht. En alhoewel er met boekhoudkundige kunstgrepen een schijnbaar positief resultaat over 2013 blijkt te ontstaan, kan het College van B&W en de Raad er niet omheen dat het financieel helemaal niet zo gezond ervoor staat in de Utrechtse Heuvelrug!

Inmiddels zit de gemeente opgescheept met een te duur gemeentehuis, grondposities waarop de verwachting was dat er florissante vastgoed-ontwikkelingen zouden plaatsvinden en andere zaken die voor de deur staan en ook gefinancierd moeten worden.

Politici zijn mensen als u en ik en we maken allmaal wel fouten. Echter, we moeten geen blunders toestaan! Blunders zijn bewuste fouten gemaakt uit overmoed, luiheid, slordigheid en onbekwaamheid.

Controle is niet de oplossing om beter functioneren van de Raad en College van B&W te bewerkstelligen maar we moeten een omslag maken naar een cultuur waarin fouten maken en openlijk toegeven hiervan normaal is!

Maar Blunders, zoals gezegd, vallen hierbuiten en de verantwoordelijken moeten dan ook hier de consequenties van ondervinden!

Over minder dan 4 maanden zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad, maart 2014.

Denkt u dan heel goed na wat u kunt doen voor uw gemeente!

U kunt een andere politieke kiezen, niet eentje die klakkeloos de Haagse instructies naleeft maar een politieke raad die zelf nadenkt en autonoom kan handelen.

Vooruitgang door eenvoud; eenvoudige maatregelen, transparant en voor de burger en bedrijven. Niet voor de ego’s van wethouders, Burgemeester en raadsleden!

Laten we discussie maar tijdig beginnen!

Tjeerd Veldhuizen

Burg Jhr H vd Boschstraat 66

Amerongen

advertentie
advertentie