'Belangrijk om te specialiseren'

Nieuws

DRIEBERGEN - Wat in 1937 begon met een schoenmakerij is inmiddels uitgegroeid tot een allround sportzaak. Van den Berg Sport 2000 is een familiebedrijf dat zich door alle jaren heen steeds is blijven ontwikkelen. Door een goede afstemming op de behoeften van haar klanten is Van den Berg een regionale sport speciaal zaak geworden met aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen.

door Caro van den Berg

Het bedrijf werd in 1937 opgericht door de opa van eigenaar Gert van den Berg. Deze startte met een schoenmakerij, waarna in 1959 de uitbreiding met schoenenwinkel volgde. ,,Toen ik in 1993 de winkel overnam ben ik me gaan richten op sportartikelen". Van den Berg blikt terug: ,,vroeger werkten opa, oma, en twee tantes van mijn ouders mee in het bedrijf. Ik ben zelf de derde generatie samen met mijn vrouw". De speciaalzaak heeft een breed aanbod op het terrein van verschillende sporten als tennis, voetbal, running, hockey en wintersport. Doordat veel verenigingen door Van den Berg gesupporterd worden, is een goede samenwerking ontstaan. ,,Of het nu gaat om een shirtje, tennisballen of iets anders, wij hebben het in huis".

Innovatieprijs

De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn in volle gang. Van den Berg, zelf een gepassioneerd skiër, opgeleid als skileraar en met de nodige praktijkervaring, is een kenner op het gebied van wintersportartikelen. Alle ski's in de winkel zijn door hem zelf geselecteerd en persoonlijk getest. De klant kan daarom rekenen op het nieuwste materiaal en professioneel advies. ,,Ik vind het belangrijk om te blijven specialiseren", aldus Van den Berg. Hij laat de laatste aanwinsten in zijn winkel zien; een ski-zolen machine waarbij exact op de vorm van de voet een zool wordt gemaakt. ,,Hierdoor komt de voet in een natuurlijke houding, waardoor er geen zenuwen bekneld raken, en er meer grip is", legt hij uit. Het nieuwste van het nieuwste is een machine van Fischer die een perfect passende skischoen kan realiseren. ,,De buitenschaal van de skischoen wordt verwarmd waardoor de skischoen zich exact om de voet heen vormt. Onder compressiedruk en met koeling wordt de schoen hierna weer op normale temperatuur gebracht, met als groot voordeel dat hij perfect op de voet is aangepast en de drager nooit meer last meer heeft van pijnlijke enkels, wreef, kleine teen of slippende hiel". Dit apparaat dat de innovatieprijs, de zgn. ISPO Award, heeft gewonnen is in Nederland slechts bij een tiental sportspeciaalzaken aanwezig. Een demonstratie is op 1 december te zien om 15.50 uur op RTL 4 bij Snowmagazine. Omdat hij zijn klanten alle aandacht wil geven adviseert Van den Berg voor een skischoen of zool op maat vooraf even een afspraak te maken.

Van den Berg Sport 2000, Traay 44A , 3971GP, Driebergen. tel: 0343-513773. Mail: vandenberg.sport@wxs.nl

Fotobijschrift: Gert van den Berg heeft de mogelijkheid voor zijn klanten een skischoen op maat te laten maken

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Scheltes knapt skelters op en dat leverde al bijna zevenduizend euro voor KiKa 37 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd gisteren
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30