Ingezonden brief: Geef de sport werkbare regels

Nieuws

HEUVELRUG - Samen sporten gaat verder dan competitie en bewegen alleen. De sport vormt het cement in onze samenleving. Daarom zijn gezonde sportverenigingen belangrijk.

Gezonde sportverenigingen draaien op vrijwilligers die voor sfeer en inhoud zorgen. Om dit mogelijk te maken hebben sport en gemeente taken verdeeld. De verenigingen zorgen voor de activiteiten en de clubhuizen; de gemeente faciliteert dit met beleid en adequate velden, zalen en dergelijke. Dit vormt de basis voor een gezond verenigingsleven.

De sport wil graag binnen duidelijke regels kunnen werken. De overheid moet zulke regels ook kunnen handhaven. Binnenkort wordt de APV vastgesteld. Dit zijn de regels over openbare orde in de gemeente. De sport is via sportkoepel HSI betrokken geweest bij het overleg over deze nieuwe regels.

Het voorstel dat nu bij de gemeenteraad ligt heeft onze steun, maar kan op twee praktische punten worden verbeterd: Eén: verander het stelsel van ontheffingsaanvragen voor sportverenigingen in een meldingsplicht. Dat is voor iedereen veel eenvoudiger, goedkoper en is net zo goed handhaafbaar. Twee: verruim tijdens de zomertijdmaanden de schenktijden met een uurtje, in verband met competitiewedstrijden en toernooien die dan bij langer daglicht ook tot later doorgaan, zodat je na afloop van die laatste wedstrijd men ook nog even iets kan drinken.

Kortom twee eenvoudige aanpassingen die helpen om gezonde sportclubs ook in de toekomst gezond te houden.

Peter Kranenburg - voorzitter

HSI (Heuvelrug Sport Initiatief)

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Rood licht voor verhuizing Landelijke Eenheid 11 uur geleden
Afbeelding
Nieuwbouw Buntplein Maarn opgeleverd 17 uur geleden
Afbeelding
Zonnevelden Overberg nog steeds omstreden 29 nov, 16:37
PREMIUM
Afbeelding
College botst met provincie over windturbines 29 nov, 11:58
Afbeelding
CBS Coolsma heeft dankzij groep 7 nu een Voedselbosje op het plein 28 nov, 13:58
PREMIUM
Afbeelding
Praat mee over toekomst het Bosbad 28 nov, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
‘Volgend jaar ga ik voor de eerste plek op het WK’ 27 nov, 07:32