12 november 2013 om 00:00 Nieuws

Ruik, proef, voel en beleef Doorn

Gezellig evenement in kerstsfeer

DOORN –Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november wordt door een aantal Doornse ondernemers een sfeervol najaarsevenement georganiseerd in en rond de Kampwegkerk. De bezoekers kunnen hierbij kennismaken en genieten van een verrassend aanbod aan uiteenlopende ambachtelijke producten. Proeven, voelen, beleven, een flinke dosis gezelligheid en de klanten verwennen is daarbij het uitgangspunt van de ondernemers.

door Caro van den Berg

,,De bedoeling van dit evenement is om onze klanten helemaal in de watten te leggen”, vertelt organisator Jo Hop vanuit zijn vers viswinkel De Zilte Zee. ,,Mensen hoeven niet bang te zijn dat ze direct de portemonnee tevoorschijn hoeven halen, want de meeste hapjes en drankjes worden gratis aangeboden.” Het aanbod aan producten zal breed zijn: van patés tot kaasquiches en verschillende broodsoorten, tot vis sushi en vissalades, dames- en herenmode en schoenen. Daarnaast zijn er verschillende demo’s van kachels, en zal de als chef-kok opgeleide eigenaar van Fixet op zijn barbecue the Big Green Egg verse vis en vleesgerechten bereiden. Ook kunnen de bezoekers rekenen op diverse kortingsbonnen die ze later in de verschillende winkels kunnen inleveren.

Kerstsfeer

Het is inmiddels de tweede keer dat dit evenement plaatsvindt. Vorig jaar werd het gehouden voor de winkel van Keurslager Ben Kamphuis. ,,Dat was een doorslaggevend succes. Heel veel mensen vonden het leuk. Omdat dit jaar veel meer ondernemers mee wilden doen zijn we naar een ruimere locatie gaan zoeken. We hebben nu een prachtige combi met de Galerie Kampwegkerk gevonden, waar tegelijk een kunst expositie plaatsvindt”, aldus Hop. Het evenement zal dit jaar dan ook in en rond de Kampwegkerk gehouden worden. Naast een route in de kerk zelf, zullen buiten diverse overdekte en feestelijk aangeklede kramen voor het publiek toegankelijk zijn. Over de sfeer hoeven bezoekers zich geen zorgen te maken. ,,We gaan zowel binnen als buiten in de kramen een gezellige kerstsfeer creëren, en vanzelfsprekend zullen we ervoor zorgen dat de kramen buiten verwarmd zijn”. De toegang is gratis en het parkeerterrein aan de Kampweg blijft gewoon open. Over het aantal te verwachten bezoekers heeft Hop geen idee. ,,Vast staat dat het gezellig wordt, iedereen is van harte welkom!”.

Het najaarsevenement vindt plaats op vrijdag 15 november van 14:00 tot 21:00 en

Op zaterdag 16 november van 9:00 tot 16.00 in de galerie van de Kampwegkerk, aan de Kampweg 20-22 in Doorn. Deelnemers zijn: Welnuh, De Zilte Zee Visspecialist, De Zwarte Lantaarn Herenmode, Keurslagerij Ben Kamphuis, Veldhuysen Bloemisten, Van Leeuwen Kaas, Mantel Schoenmode, Van Veldhuizen Womenswear, The Big Green Egg, Fixet Doorn, Just Ann Womens Wear, Echte Bakker Kees van der Woerd, Kusk Openhaarden en Kachels, en Wijnkooperij De Roo De Pimpernel

Fotobijschrift: de organiserende ondernemers van het najaarsevenement verheugen zich alvast

advertentie
advertentie