Tientallen nieuwe donorregistraties in Doorn

5 november 2013 om 00:00 Nieuws

DOORN - De Doornse Donorweek sloot zaterdagmiddag bij voetbalclub DEV Doorn af met 32 digitale registraties in het Donorregister JAofNEE.nl.

Het aantal registraties kan verder oplopen als alle registratieformulieren die zijn uitgedeeld, worden ingevuld en opgestuurd.

De Doornse Hockeyclub en DEV Doorn die de actie organiseerden, zijn blij met het resultaat. ,,Naast 32 digitale registraties zijn we er in geslaagd het onderwerp orgaandonatie bij een grote groep mensen onder de aandacht te brengen via persoonlijke gesprekken, digitale nieuwsbrieven Facebook en Twitter. Ook hebben we veel media aandacht gekregen via de lokale radio, kranten en digitale nieuwssites. We wachten af of de teller op de site JAof NEE.nl de komende weken nog verder op zal lopen. Het zal nog een aantal weken duren voordat alle formulieren bij de Transplantatie Stichting verwerkt zijn."

De Doornse Hockeyclub, DEV Doorn en de Transplantatie Stichting doen de dringende oproep aan mensen die een formulier mee naar huis namen. ,,Het is belangrijk dat iedereen zich laat registreren. 'Ja' zeggen tegen orgaandonatie betekent dat u levens kunt redden. Een 'nee' betekent duidelijkheid voor de nabestaanden. Laat het formulier dus niet in een la verdwijnen. Ervaring leert dat ons formulier in sommige gevallen het best bewaarde formulier van Nederland is", aldus de Transplantatie Stichting.

Iedereen die zich alsnog wil registreren kan dat doen via de site JAofNEE.nl en via donorregistratieformulieren te vinden bij De Doornse Hockeyclub, voetbalclub DEV Doorn en bij restaurant de Notabelen in Doorn.

advertentie
advertentie