Ruim 120 fietsen voor AZC Leersum

Nieuws

LEERSUM - Tijdens een feestelijk bijeenkomst zijn maandag ruim 120 fietsen overhandigd aan het Asielzoekerscentrum (AZC) in Leersum.

De eerste gedoneerde fiets vanuit het project 'Kinderfietsenplan' werd aan één van de kinderen van het AZC overhandigd. Daarnaast was er voor de kinderen van het AZC een fietsfeest met diverse activiteiten.

Kinderfietsenplan

Kinderen willen met een fiets hun omgeving verkennen, vrienden bezoeken en aan clubs deelnemen. Met een fiets kunnen kinderen veel meer ondernemen en deelnemen aan de maatschappij. Vandaar dat de ANWB, Rabobank Foundation, Stichting de vrolijkheid en Centraal Orgaan opvang Asielzoekers het project 'Kinderfietsenplan' hebben opgestart. Want voor kinderen in een AZC is een fiets vaak niet vanzelfsprekend. Zij hebben geen fiets en dit beperkt hun bewegingsvrijheid.

In Leersum zijn fietsen ingezameld op initiatief van de Rabobank Utrechtse Heuvelrug. Meerdere partijen sloten zich hierbij aan. De gemeente heeft de locatie voor opslag van gedoneerde fietsen ter beschikking gesteld. De BIGA-Groep heeft gezorgd voor vervoer van de fietsen en Stichting Werkartaal heeft de ingezamelde fietsen gerepareerd. Maar ook vanuit de bevolking werden spontane inzamelacties georganiseerd. Zo hebben voetbalvereniging DEV en hockeyclub Doorn 37 fietsen ingezameld. Ook hebben vrijwilligers zich gemeld om de kinderen fiets- en verkeersles te geven en om fietsen te repareren. Bij het AZC wordt ook een fietswerkplaats ingericht waar bewoners zelf hun fiets op kunnen knappen. Dankzij het 'Kinderfietsenplan' zijn er meer dan 120 fietsen voor de kinderen van het AZC ingezameld.

advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis
advertentie
Afbeelding
Streekvervoer gaat vanaf 6 februari vijf dagen staken 25 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Opkomst van deelauto niet meer te stuiten, maar Utrechtse Heuvelrug blijft achter 6 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
144 jaar geschiedenis in een notendop: van eerste gereformeerde kerk in Doorn tot duurzaam woonhuis 29 jan, 08:09
Afbeelding
Bestuurder rijdt tegen boom in Woudenberg 28 jan, 15:55
PREMIUM
Afbeelding
'De parel van Driebergen gaat weer glimmen' 28 jan, 12:39
PREMIUM
Afbeelding
Voor wie loop jij een HART op Wereldkankerdag? 28 jan, 08:17
PREMIUM
Afbeelding
Politiek geeft groen licht voor woningbouw Lomboklaan 27 jan, 19:19