Nieuws

MAARN – De Oranjevereniging Maarn Maarsbergen (OVMM) bestaat 80 jaar en dat wordt gevierd met een spetterende Orange 80’s Party op zaterdag 9 november vanaf 20.00 uur bij ’t Vosje. ,,De hele jaren ’80 komen langs met muziek door DJ Nick en alles wat hip was in die periode”, vertelt het OVMM-bestuur dat zich met ’t Vosje vol enthousiasme op de organisatie stort.

Door: Monique José Timmermans

,,Leuk als de gasten ook hun beenwarmers en buttons weer onder uit de kast vissen en zich à la de jaren ’80 kleden voor het feest.” Wie daarvoor nog ideeën kan gebruiken, kan kijken op de website van de Oranjevereniging, maar vooral op de jubileum facebookpagina. Daarop worden regelmatig nieuwtjes en tips gepubliceerd www.facebook.com/OranjeverenigingMM of www.facebook.com/groups/OVMM.80jaar.

Kaarten voor het feest zijn voor €5,- per stuk te koop bij Joli Cadeaux, DA Drogist en Boek&Koek. Het aantal kaarten is beperkt en op de avond zelf worden er geen kaarten meer aan de deur verkocht. ,,Nu naar de winkels dus om verzekerd te zijn van een toegangskaartje.”

Bij een 80-jarige vereniging hoort een terugblik. In een krantenartikel dat ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan is gepubliceerd, is te lezen dat er al een traditie rondom de viering van Koninginnedag in Maarn bestond. Onder ere-voorzitterschap van de toenmalige burgemeester F.E. Everwijn Lange is de vereniging in 1933 opgericht. ,,En tradities blijven belangrijk voor een Oranjevereniging. Mensen zijn gehecht aan de kleedjesmarkten en spelletjes op Koninginnedag - vanaf nu Koningsdag. Dat hebben we ook gemerkt toen we dit jaar vanwege de inhuldiging een afwijkend programma hadden.” Die ervaring neemt de vereniging mee naar de komende Koningsdag viering. ,,Zo is het wellicht goed om het Koninginnedagconcert weer op een andere dag dan Koningsdag zelf te organiseren, maar de kraampjes komen uiteraard terug.”

Natuurlijk zijn er door de jaren heen meer verschuivingen. Spelletjes van De Pol naar het Raadhuisplein bijvoorbeeld. Wel of geen karaoke . ,,Elke keer is er een golfbeweging als er nieuwe bestuursleden toetreden. Dat brengt weer nieuwe ideeën en nieuw elan. Dat zie je ook in de historie van de Maarnse Oranjevereniging terug.”

Na een periode waarin veel bestuursleden na jaren trouwe inzet afscheid hebben genomen, staat er nu weer een frisse organisatie te popelen om de leuke tradities van Maarn in ere te houden. Zoals naast de Koningsdag bijvoorbeeld ook de Kerstboomverbranding en de Lampionnenoptocht. ,,Die laten we in januari of februari 2014 als een eerbetoon aan Prinses Beatrix op de agenda staan.” Sjoerd Jongsma draagt in maart als zijn termijn is afgelopen het voorzitterschap dan ook met een gerust hart over.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Binnenkort werkzaamheden voor bosomvorming in de Kaapse Bossen 18 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Al 110 jaar jeugdzorg op Valkenheide gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Begroting: afvalstoffenheffing kan volgend jaar omlaag 26 sep, 14:19
Afbeelding
Grote brand bij Bakkerij van der Woerd in Doorn: ‘Ons levenswerk is verwoest’ video 26 sep, 11:37
Afbeelding
Zeer grote brand bij Echte Bakker Van der Woerd in Doorn 26 sep, 07:42
PREMIUM
Afbeelding
Stichts Mannenkoor zoekt zangers 26 sep, 07:04
PREMIUM
Afbeelding
Overstap naar biologisch en einde pacht in één week 25 sep, 07:28