De Binder Bindt wil hulp van Bruggen Bouwers

30 september 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Cultuurcentrum De Binder in Leersum moet een bruisend middelpunt van het dorp zijn, maar is momenteel een plek zonder ziel. Dat vindt het initiatief 'De Binder Bindt', dat het cultuurhuis wil maken tot een plek die verbindt.

Het initiatief roept Leersumers op tot het sturen van een e-mail naar de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zo moet De Binder op de hoogste plek van de agenda van de Bruggen Bouwers komen. ,,Het is voor veel inwoners van Leersum onduidelijk wat er allemaal in De Binder gebeurt. De deuren blijven te vaak gesloten. Het lijkt erop dat iedereen op zijn eigen eilandje zit. Eilandjes waar tussen bruggen gebouwd moeten worden", zegt de organisatie.

,,De behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten in Leersum is groot. In de komende jaren, waarin sociale zelfredzaamheid in combinatie met zorg voor elkaar, van wezenlijk belang zal zijn voor het goed functioneren van ons dorp, is een bruisende Binder van groot belang. Als je elkaar kent ontstaat er betrokkenheid en dat is wat we de komende jaren willen en moeten vergroten. De bypass die ons cultuurcentrum/dorpshuis weer aan een kloppend hart kan helpen ondersteunen we vanuit De Binder Bindt."

De ondersteuning voor De Binder moet volgens de initiatiefnemers komen vanuit de gemeente. ,,Wij zien in de Bruggen Bouwers de juiste ondersteuning en willen de Binder van harte aanbevelen als eerste project van deze groep."

De initiatiefgroep roept elke Leersumer op om een mail te sturen naar de raadsgriffie, om zo onder de aandacht te komen.

advertentie
advertentie