Onthulling elektrisch oplaadpunt in Leersum

24 september 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - Bij serviceapotheek de Drie Leliën aan de Honingraat in Leersum kunnen vanaf vrijdag elektrische tweewielers opgeladen worden. Wethouder Bert Homan onthult het punt tussen 14.00 en 14.15 uur.

Dankzij deze zuil kan iedereen een elektrische fiets, brommer, scooter of scootmobiel binnen een uur gratis opladen. Het oplaadpunt verkrijgt de elektriciteit via een zonnepaneel. Dat betekent dat deze zelfvoorzienend is. Zo wordt het milieu volledig ontlast.

Serieuze oplossing

De CO2-uitstoot neemt toe, terwijl aan de andere kant sprake is van ontbossing en het opraken van de fossiele brandstoffen. Met elkaar belasten we het milieu onevenredig zwaar. Tijd voor serieuze oplossingen. Eigenaar Bottema van apotheek de Drie Leliën heeft het woord bij de daad gevoegd en, na advisering door de firma Elbizz uit Wijk bij Duurstede, besloten een oplaadzuil te laten plaatsen. Met het oplaadpunt toont hij overduidelijk zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en respect voor het milieu. Hij geeft hiermee betekenis aan 'groen ondernemerschap'.

advertentie
advertentie