'Bedrijven in beweging'

Nieuws

HEUVELRUG - Een fitte werknemer, een verstevigde onderlinge band, grotere saamhorigheid en een gezamenlijk streven: welk bedrijf wil dit niet voor zijn werknemers creëren? Binnenkort is een dergelijk doel te realiseren door deel te nemen aan het nieuwe initiatief van heuvelrugsport.nl. Dit ambitieuze project zet bedrijven van de Utrechtse Heuvelrug letterlijk in beweging.

door Renée van der Maesen

Tijdens het Doorns Festival lanceerden Denise de Beer (SportOptimaal) en Joost Doelman (Bweeg!) heuvelrugsport.nl, waarmee zij midden- en klein bedrijven van de Utrechtse Heuvelrug en hun medewerkers willen stimuleren om gezamenlijk in beweging te komen.

Vanaf oktober tot juni 2014 begeleiden zij (aspirant-) sporters naar een gezamenlijke prestatie op het gebied van wandelen, hardlopen of fietsen. IJkpunt voor iedere deelnemer is een fitmeting aan het begin van de trainingen. Na 25 wekelijkse trainingen en deelname aan een aantal wandel-, fiets- of hardloopevenementen zal tot slot wederom een fittest worden afgenomen. Hiermee kan het verschil van start tot finish in conditie, gewicht, vetgehalte en bmi worden gemeten, hetgeen een stimulans zal zijn voor de deelnemers.

De Beer is ruim tien jaar werkzaam als fysiotherapeut en sportmasseur op de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast geeft ze hardloop- en nordic walking trainingen. Zelf is ze fervent hardloopster, ze fietst en sinds dit jaar begeeft ze zich ook met regelmaat te water. Als SportOptimaal begeleidt ze verenigingen en doet ze aan blessurepreventie.

Eigenaar van het Amerongse bedrijf Bweeg!, Joost Doelman, heeft een passie voor alles wat met bewegen te maken heeft. Hij is een fanatiek sporter en begeleidt hardloopgroepen en mountainbikers. ,,Zonder beweging sta je stil", is zijn lijfspreuk.

,,Binnenkort gaan we actief bedrijven benaderen", vertelt De Beer. ,,En we hopen natuurlijk op veel enthousiaste deelnemers. Ook zzp-ers zijn van harte welkom zich aan te melden."

Afhankelijk van conditie en ambitie zullen er meerdere groepen worden samengesteld, die op verschillende locaties gaan trainen onder het toeziend oog van gediplomeerde trainers.

,,Naast de sportieve doelstellingen en verbeterende conditie van de werknemers zijn er meer pluspunten voor de bedrijven. Zo zullen de werknemers trainen in een heuvelrugsport.nl shirt met logo van het eigen bedrijf. Prettige bijkomstigheid is dat sporten een informele ontmoeting is waar ondernemers bij gebaat kunnen zijn. Bovendien zetten we aan het eind de fitste deelnemer en het fitste bedrijf in het zonnetje", aldus Doelman.

De Beer en Doelman zullen er alles aan doen zoveel mogelijk deelnemers te mobiliseren om mee te trainen voor een aantal sportieve evenementen die tussen maart en juni 2014 op de Heuvelrug worden georganiseerd. ,,Per slot van rekening is het belangrijk om te investeren in het kloppend hart van het bedrijf: de mens", benadrukken ze.

Uitgebreide informatie over deelname en voorwaarden is te vinden op de website: heuvelrugsport.nl of via 06.27043388.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 15 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 19 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04