Gemeentekantoor oorzaak van dalende populariteit

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - ,,De bouw van het nieuwe gemeentekantoor en de forse bezuinigingen hebben ons geen goed gedaan." Dat zegt wethouder Elisabeth van Oostrum (D66) in reactie op de dalende populariteit van het gemeentebestuur.

Vorige week werd bekend dat inwoners van Utrechtse Heuvelrug geen hoge pet op hebben van burgemeester, wethouders en raadsleden. Volgens onderzoeksbureau TNS NIPO delen Heuvelruggers slechts een mager zesje uit als rapportcijfer. Van Oostrum denkt dat de geringe waardering past in de landelijk toenemende kritiek op het openbaar bestuur. Wethouder Tim Verhoef (Groen Links/PvdA) ziet in de uitkomst van het onderzoek een aanmoediging aan de gemeente om verder te gaan met dorpsgericht werken.

Overigens heeft TNS NIPO onderzoek geen invloed op Van Oostrums besluit om al dan niet verder te gaan als wethouder. In de wandelgangen viel eerder te beluisteren dat Van Oostrum na de komende raadsverkiezingen niet meer beschikbaar zou zijn en binnen D66 werd al gespeculeerd over een mogelijke opvolger als wethouder. Tijdens een persgesprek van het college liet Van Oostrum vorige week echter weten, dat ze twijfelt over haar politieke toekomst.

advertentie
advertentie