Kans op sociale huurwoning stijgt

9 september 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De kans op een sociale huurwoning neemt voor inwoners van Utrechtse Heuvelrug volgend jaar flink toe. Bij inschrijving op maar liefst 128 woningen en appartementen krijgen Heuvelruggers volgend jaar voorrang boven belangstellenden uit andere gemeenten.

Het gaat om nieuwbouwprojecten in Driebergen en Amerongen, die volgens het principe van lokaal maatwerk worden aangeboden op de website Woningnet.nl. In het Driebergse nieuwbouwproject De Groene Tuinen zijn 72 eengezinswoningen en twintig appartementen te verdelen. In Amerongen gaat het om 36 appartementen in het project Allemanswaard. Volgens verantwoordelijk wethouder Tim Verhoef (Groen Links/PvdA) zit de gemeente hiermee ruim boven het provinciale voorschrift van maximaal dertig procent lokaal maatwerk. De provincie ging echter toch overstag omdat Utrechtse Heuvelrug de afgelopen jaren steeds onder het vastgestelde percentage voor lokale woningtoewijzing zat.

Verhoef heeft ook besloten om acht sociale huurwoningen in De Groene Tuinen toe te wijzen aan de Driebergse stichting Centraal Bouwen & Wonen Heuvelrug. Die ijvert voor een nieuwe balans tussen individu en gemeenschap en wil een woongroep in het nieuwbouwproject vestigen. Het is de bedoeling om kamers in de acht woningen onderling te koppelen en vervolgens zo te verdelen, dat alle huishoudens uit de woongroep een passende woonruimte krijgen. Ook voor deelname aan de toekomstige woongroep geldt dat inwoners van Utrechtse Heuvelrug voorrang krijgen.

advertentie
advertentie