Excursie laat historie van Amerongen herbeleven

Nieuws

AMERONGEN - Geïnteresseerden zijn donderdagmiddag 5 september om 14.00 uur van harte welkom om deel te nemen aan een excursie over 'Oud Amerongen' in het Tabaksteeltmuseum aan de Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 46 in Amerongen.

De rondleiding in het Tabaksteeltmuseum laat de historie van Amerongen herbeleven. Hierin staat de tabaksteelt centraal. Aansluitend gaat het gezelschap onder begeleiding een kijkje nemen in de laat- gotische Andrieskerk. Al in de twaalfde eeuw stond op die plek een kerkzaaltje, in 1547 werd de toren pas gebouwd en later is de kerk gerestaureerd. Ook is er een prachtig orgel te bezichtigen.

Na afloop wordt een drankje aangeboden in het Ontmoetingscentrum Amerongen, Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 44 in Amerongen. Eventueel kan advies of informatie over het centrum en het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug worden gevraagd.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het Tabaksteeltmuseum, telefoon 0343-456500.

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Deelname aan deze activiteit is gratis.

De excursie is vol bij deelname van 25 personen. Per email kan dit ook: reserveren@tabaksteeltmuseum.nl

Elke eerste donderdag van de maand organiseert Programmering Allemanswaard samen met het Ontmoetingscentrum en diverse andere organisaties in het seizoen 2013-2014 'open' activiteiten.

Over het Ontmoetingscentrum

Het Ontmoetingscentrum wil het ontmoeten van mensen bevorderen, integratie in de samenleving van mensen met dementie is belangrijk. Het Ontmoetingscentrum is een initiatief van het Netwerk Dementie Utrechtse Heuvelrug en biedt ondersteuning aan zowel de persoon met lichte tot matige dementie als aan de mantelzorger. In het Ontmoetingscentrum 'Amerongen' kunnen mensen met dementie een gevarieerd activiteitenprogramma volgen op dinsdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Sportieve activiteiten en activiteiten in het kader van kunst en cultuur zijn een belangrijk onderdeel van het programma. Mantelzorgers krijgen ondersteuning in de vorm van spreekuren, gespreksgroepen en lezingen. Op deze wijze kan de persoon met dementie zijn vaardigheden langer op peil houden en ondervindt de mantelzorger praktische en emotionele steun, waardoor men langer thuis kan blijven wonen.

Voor informatie of een kennismakingsgesprek: Willy Sturkenboom, coördinator van de Ontmoetingscentra Utrechtse Heuvelrug: 0343-555401 of per email: w.sturkenboom@iszdebrug.nl

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 22 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 4 jul, 20:45
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30