Wat kriebelt daar?

Nieuws

DRIEBERGEN - Driebergen-Rijsenburg IVN afdeling Heuvelrug en Kromme Rijn gaat zaterdag 31 augustus op de kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen-Rijsenburg, een speurtocht organiseren naar de verschillende soorten beestjes die in en op de bodem leven.

Met natuurgidsen van het IVN gaan de kinderen op jacht in de ecologische tuin van de kinderboerderij naar al die scharrelaars tussen het afgevallen blad, onder de stenen en het rottend hout, in de speten van de gestapelde tuinmuur en natuurlijk in de grond. Daarna gaan de deelnemers op de boerderij onderzoeken welke diertjes zij hebben ontdekt.

Microscopen

Met binoculairs ( microscopen ) en vergrootglazen gaan we ze goed bekijken en inkleuren op de grote zoekkaarten die de kinderen mee naar huis mogen nemen. De gidsen zullen jullie vertellen hoe die verschillende diertjes leven en hoe ze de komende winter zullen proberen te overleven. Dit belooft weer, een actieve, spannende, leerzame, maar vooral ook leuke natuurmiddag te worden. Dus zorg dat je erbij bent!

Van 14.00 tot 16.00 uur, kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3, Driebergen-Rijsenburg. Meer info: Dick Vlot, tel . 0343-516137. Zie ook www.ivn.nl/heuvelrugenkrommerijn.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 6 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 16 uur geleden