Cursus eerste hulp in Utrechtse Heuvelrug

5 juli 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug biedt vanaf eind september een cursus eerste hulp aan.

Eerste hulp biedt een aantal eenvoudige en levensreddende handelingen die door iedereen, in afwachting van professionele medische hulp, genomen en uitgevoerd kunnen worden. Dit met als doel het leven van een slachtoffer te redden en pijn te verminderen.

Eerste hulp is niet moeilijk, iedereen kan het, en iedereen die het wil kan er iets van leren. Daarom reikt het Rode Kruis handvatten aan om meer over eerste hulp te weten te komen.

De eerste hulp cursus gaat van start op 23 september. De trainingswijze is laagdrempelig, toegankelijk en competentiegericht. Dat wil zeggen dat iedereen kan deelnemen. De opleiding bestaat uit 18 lessen van 2 uur. De laatste avond vindt het examen plaats. Deelname vanaf 16 jaar.

De kosten bedragen 185 euro inclusief een cursusboek en het eerste hulp diploma. De EHBO-cursus van het Rode Kruis wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. Het Rode Kruis betaalt 100 euro terug als cursisten na de cursus vrijwilliger bij het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug worden en daarnaast minimaal veertig uur vrijwilligerswerk verrichten.

De cursus is in het Rode Kruisgebouw aan de Dennenhorst 22a in Driebergen. Meer informatie en inschrijving bij N. Terstegen, terstegen@12move.nl of tel. 06-10262285.

advertentie
advertentie