Woninginbrekers gepakt na melding oplettende getuige

20 juni 2013 om 00:00 Nieuws

MAARN - Twee verdachten zijn maandagmorgen in Maarn aangehouden voor woninginbraak. Een oplettende getuige meldde een verdachte situatie bij de politie. In de woning bleek daadwerkelijk ingebroken.

De getuige meldde rond 10.55 uur dat een aantal mannen zich in de wijk ophielden en bij woningen aan zou bellen. Twee van hen reden in een auto, een derde zou zich op een dak van een schuurtje schuilhouden.

Bij een woning aan de Mercuriushof bleek een raam ingegooid en ingebroken. Voor de woning stond een auto met daarin de contactsleutels. Een man kwam richting de auto gelopen om ermee weg te gaan, hij werd echter herkend door een getuige als één van de verdachte mannen. Agenten hielden de 29-jarige man uit Zeist aan.

Burgernet

In de omgeving zochten agenten naar de andere twee verdachten. Tevens werd een Burgernetactie gestart. Een oplettende Burgernetdeelnemer zag in de omgeving van Maarsbergen een man die voldeed aan het signalement. Agenten konden hierop de 30-jarige man uit Leersum aanhouden.

In de auto die voor het Mercuriushof stond, bleek inbrekerswerktuig te liggen. De twee verdachten werden meegenomen naar het politiebureau en zitten vast. Het onderzoek wordt voortgezet.

advertentie
advertentie