'Madeliefjes’ fietsen duizenden euro's bijeen

19 juni 2013 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het fietsteam van de Utrechtse Heuvelrug heeft afgelopen weekend de zogenaamde Homeride afgelegd per fiets: van Groningen via Amsterdam naar Maastricht, in estafettevorm of als zogenaamde ‘fullrider’.

Patrick Custers uit Doorn fietste de gehele afstand van 500 kilometer in 26,5 uur, zonder te slapen. Zijn dorpsgenoot Gerard Weck legde 450 kilometer af. De oudste deelnemer van de hele HomeRide was Driebergenaar Cees van der Meer (78). Hij was echter goed voor meer dan 225 km fietskilometers. Zijn vrouw Nel (75) bikkelde net zo hard mee en fietste meer dan 120 km.

De teams hadden het met name zwaar tijdens de etappes van Groningen naar Hoorn, waarbij de Afsluitdijk moest worden overwonnen met windkracht 8 tegen en striemende slagregens en hagel. Teamcaptain Karin Cramer, Madoc van der Vegte, Annemiek Hessels en Cees van der Meer reden samen met Gerard Weck en Patrick de helse etappe over de Afsluitdijk. 'Juf' Annemiek van Dalton Nicolaasschool in Doorn viel door een zijwaartse windstoot van haar fiets in het geweld op de Afsluitdijk. Haar arm viel uit de kom van de schouder. De EHBO zette hem weer terug, bracht tape aan gaf haar een pijnstiller en ‘hup’ daar ging Annemiek even later weer verder op haar fiets.

Het gehele team legde samen meer dan 2000 kilometer af en bracht ruim 20.000 euro bij elkaar. De gehele Homeride, waaraan 70 teams deelnamen, bracht dit jaar bijna een miljoen euro op. Meer dan een verdubbeling van het voorgaande jaar.

Het team wordt op de foto gefeliciteerd door Marja van Bijsterveldt (directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds).

advertentie
advertentie