KCD schenkt scheidend coach Otten ruime zege

Nieuws

DOORN - Met een ruime 12-19 overwinning op het laaggeplaatste Thor heeft KCD afscheid genomen van een bewogen seizoen. Daarmee eindigde de ploeg op de vierde plaats en dat was na de promotie van vorig jaar geen gek resultaat. Maar wie de ploeg de laatste weken in actie zag, zal gedacht hebben dat er meer in had gezeten. Blijkbaar werkte de onverdiende degradatie in de zaal in april toch te lang door waardoor onnodig punten werden verloren om nog voor promotie in aanmerking te komen. Het slotakkoord was echter met twee zeges helemaal goed en dat betekende dat coach Klaas Otten het jaar goed afsloot. Desalniettemin heeft hij besloten KCD te verlaten: het perspectief op niveauverbetering op langere termijn loopt niet parallel met zijn ambities.

Voor de groenwitten was dat aanleiding om een passend afscheid aan te bieden en dat gebeurde met een flitsende start die een 1-4 voorsprong opleverde. KCD was duidelijk de betere ploeg maar zoals zo vaak was er in de verdediging te veel nonchalance om de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. De thuisploeg mocht terugkomen tot 3-4 waarna KCD wederom demarreerde. Met vooral een overwicht in de verdedigende rebound, die voor een constante en snelle aanvoer van ballen naar de aanval zorgde, werd de stand uitgebouwd naar 3-8 waarbij al zes spelers tekenden voor de productie. Even leek zich het scenario te herhalen toen Thor twee keer scoorde maar nu hielden de groenwitten wel controle door een 6-10 ruststand aan te laten tekenen.

Na de thee ging de score enige tijd gelijk op door Doornse slordigheden (8-12), maar daarna sloeg KCD definitief toe waarbij vooral de Braziliaan van Stefan Falkenberg en Ivo Stomp de aandacht trok: 8-15. De wedstrijd was daarmee gespeeld en de twee daarop volgende tegendoelpunten van Thor leverden dus geen onrust op; goed meescorend liep de stand op naar 12-17 waarbij met name de pass van Susanne Honingh opviel naar de scorende Stefan Falkenberg (die eveneens zijn laatste wedstrijd speelde). Met twee goals in de slotfase werd de 12-19 eindstand op het scorebord gebracht.

Goals: Stefan Falkenberg 5, Martine Storm 4, Bart Roodenburg 4, Ivo Stomp 3, Johan Kraan 2, Geer Janne Baakman.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Complicaties in Driebergen: vijf nieuwbouwwoningen minder aan de Sportlaan 6 uur geleden
Afbeelding
Jeroen Hermkens en Nicolaas Wijnberg voor het eerst samen 7 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
U-complex voor Lange Dreef; eindelijk zicht op afronding Groene Tuinen 8 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Bemiddeling tussen boer en buurt; mediation moet einde maken aan de polarisatie 10 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Groen licht voor veehouder: ‘Ik kan vergunning niet weigeren,’ zegt Naafs 11 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Spectaculaire hippische topsport op Landgoed Maarsbergen 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Nieuw vakantiehuis geopend in Doorn: ‘Vakantie moet voor elk mens mogelijk zijn’ 16 uur geleden