Licht gloort aan eind Centrumplan-tunnel

Nieuws

MAARN - Met de aankoop van de resterende grond door AJ Investments is er goede hoop op start van de bouwactiviteiten aan het eind van dit jaar of begin volgend jaar. De investeringsmaatschappij was al eigenaar van de oude Plus-locatie en heeft als primair doel de supermarkt weer terug te brengen in het hart van het dorp.

door Monique José Timmermans

,,De belangrijkste winkelvoorziening van het dorp stond daar en moet daar terug”, spreekt Ruud Kiep namens AJ Investments. ,,Een supermarkt met parkeerplaatsen en liefst zo dat het er ook stedenbouwkundig leuk uitziet.”

Het is volgens Kiep niet te verwachten dat er naast de supermarkt veel appartementen zullen worden gebouwd. ,,Het heeft geen zin om dingen te realiseren die niet te verkopen zijn. Er is door veel partijen veel tijd geïnvesteerd in opties met appartementen die niet tot resultaat hebben geleid. We gaan nu bouwen wat kan en wat haalbaar is.”

Op dit moment wordt er aan een plan gewerkt dat besproken kan worden met de gemeente, vertelt Kiep. ,,Kan dit plan over twee maanden ingediend worden voor de vergunningaanvraag en zou de bouwvergunning na een procedure van ongeveer twee maanden verleend worden, dan kunnen we eind van dit jaar nog starten met bouwen.” En daarmee zou een eind komen aan de uitzichtloze staat van het ‘Gat van Maarn’.

Opluchting

Ook door de Plus noodwinkel aan het Buntplein ging een zucht van verlichting na het bericht van de verkoop. Theo van Schaick: ,,De ene dag was ik nog in onderhandeling met de tentenbouwer over de vloer, omdat ik dacht hier nog wel 2 of 3 jaar te moeten blijven. De volgende dag belde mijn zoon dat hij op internet over de verkoop had gelezen en was alles anders.” Het vooruitzicht geeft weer een hoop lol in het werk beaamt de supermarkteigenaar. Die letterlijk alle zeilen bij moet zetten om de winkeltent in goede staat te houden. ,,Maar met zicht op het einde kunnen noodoplossingen ineens volstaan.”

,,Ik verwacht dat de vergunningverlening soepel zal verlopen. Met parkeren op eigen terrein en een niet te groot en hoog gebouw ga ik er vanuit dat omwonenden geen bezwaren zullen hebben.”

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 5 uur geleden
Afbeelding
Lokaal nieuws blijft op peil ondanks hogere energie- en papierprijzen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
In korte tijd veel hulp voor Irpin: ‘Iedereen zet zich in voor de wederopbouw’ 1 jul, 07:30
Afbeelding
Welkom Aan Tafel: een zomerse proeverij thuis 30 jun, 16:00
Afbeelding
Peer Kalk uit Doorn strijdt met waterstofboot in Monaco om de wereldtitel 30 jun, 13:31
Afbeelding
Win een mooie prijs met je zomerfoto 30 jun, 11:45