De Zwoer presteert in Duitsland

Nieuws

DRIEBERGEN - Zwemvereniging de Zwoer heeft weer meegedaan aan het internationale zwemtoernooi in Herford Duitsland. Dit jaar was de afvaardiging 16 personen groot, 8 jongens en 8 meisjes. Het toernooi is altijd in een buitenbad, wat nu echt een nadeel was. Een groot deel van het weekend regende het. De zwemmers trokken zich van het weer echter niets aan. Zowel individueel als met de estafettes werden er prima prestaties neergezet. Op de zaterdag werd de eerste gouden medaille gewonnen door Sigrid Dogger. Dit gaf de rest van de ploeg extra stimulans om hard te zwemmen en dat lukt wonderwel. Diverse medailles werden op de individuele nummers gewonnen door de dames: Rosanne Bakker, Suzanne Lange, Rianne Weijburg, Mijke Bergkotte en Elja Douma. Ook de heren deden hier niet voor onder. Dennis de Groot, Auke Koops, Matthijs Mulder en Sven Dogger waren ook meerdere malen te zien bij de medaille-uitreiking.

De beste individuele prestatie werd echter neergezet door Suzanne Lange. Zij wist niet alleen de 200 meter vrije slag te winnen maar deed dit ook nog als beste weekend prestatie van de dames, berekend naar FINA-punten. Dit leverde haar een welverdiende beker op.

Hiernaast waren ook de estafette teams optimaal aan het presteren. In totaal deden drie estafetteteams mee. Op de zaterdag wist het team de 8x50 meter vrij, 4 jongens en 4 meisjes de eerste prijs te winnen in een uitmuntende tijd van 3,43.07. Alle zwemmers en zwemsters zwommen onder de grens van 30 seconden. Een prachtig nieuw clubrecord. De zondag aan het eind van de wedstrijd wisten zowel de heren als de dames de 4x50 wisselslag te winnen van de sterke concurrentie uit zowel Berlijn als Gdansk. Ook dit geschiedde in nieuwe clubrecords.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 29 minuten geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 11 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby gisteren
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel gisteren
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30