Zaterdag: Grietmarkt

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - De Grietmarkt neemt de bezoeker op 11 mei mee op reis. Verre exotische oorden en pure Hollandse bestemming zijn terug te vinden in de muziekkeuze en het aanbod op de kunst- en groenmarkt. De Grietmarkt is een markt met bijzondere kunstzinnige voorwerpen, eerlijke biologische producten, akoestische muziek en straattheater zijn de ingrediënten voor een sfeervolle markt in hartje Amerongen.

Een groot terras waar bezoekers kunnen genieten van biologische hapjes en drankjes vormt het kloppende hart van de markt. De catering is deze keer in handen van De Veldkeuken, die al vermaard is op de markt vanwege haar bijzonder taarten en gebak. Hier omheen staan de vele kramen met aantrekkelijke producten. De akoestische muziek op de markt van Ray Klaassen en Kim van Amstel nodigt de bezoeker uit heerlijk te relaxen en te genieten met een goed glas biologische wijn.

Er zijn ook voor kinderen volop activiteiten. Dit keer verzorgd door de Jeugdtheater school Midden Nederland uit Driebergen. Tania van Raai van de jeugdtheater school verzorgt samen met haar docenten ieder uur vanaf 11.00 uur tot 15.00 uur een workshop voor kinderen. Bijvoorbeeld voor straattheater, flamenco dansen, bodybeat, streetdance en improvisatietheater. Om 16.00 uur is er een heuse parade van alle kinderen over de Grietmarkt. Ga mee op reis met de kinderen in de wereld van dans en theater.

Het thema 'Op Reis' is terug te vinden in het aanbod van bijzondere biologische producten. Uiteraard zijn er vertrouwde aanbieders van biologische en kunstzinnige producten, zoals brood van het Zonnelied en de paddenstoelen van Heerlijk en eerlijk. Maar er is ook een aantal nieuwe kraamhouders die met verrassende producten de markt komen verrijken.

De Grietmarkt is op zaterdag 11 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen. De entree is gratis.

Meer informatie: www.grietmarkt.nl

advertentie
advertentie