Klassiek leeft! met het Huygens Duo

6 mei 2013 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In Kasteel Broekhuizen wordt op donderdag 16 mei een huiskamerconcert gehouden. Met het kasteel en haar landgoed als decor laat het Huygens Duo de zeventiende eeuwse poëzie tot bloei komen. Het Huygens Duo vertolkt op sprankelende wijze de intieme sfeer van het 17de-eeuwse luitlied en combineert dit met een verhalende presentatie.

In hun concerten nemen mezzosopraan en kunsthistorica Leonore van Sloten en luitist Arjen Verhage hun publiek mee terug in de tijd. Arjen en Leonore leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hun liefde voor het luitlied en de vocale kamermuziek uit de 17de eeuw leidde al snel tot een hechte samenwerking.

Met 'Dichters des Vaderlands' bieden zij hun publiek een boeiende kijk in de keuken van onze vaderlandse dichters als Hooft, Vondel, Cats, Bredero en Luyken.

Het concert vindt plaats op donderdag 16 mei, aanvang 20.15 uur, op Kasteel Broekhuizen te Leersum. Kaarten: € 20,-, CJP of jonger dan 16 € 12,50. Reserveren via concert@kasteel-broekhuizen.com of 06-4127 2953. Kijk voor meer informatie op de concertagenda van www.kasteel-broekhuizen.com

advertentie
advertentie