Kasteel presenteert programma

Nieuws

Het kasteelseizoen opent nog deze week met het festival Jazz at the Castle. Het evenement bestaat twintig jaar en Erik Akkerman, bestuurslid van het festival, is verheugd met de hernieuwde samenwerking met Het Kasteel. Zaterdag komen zeker duizend liefhebbers genieten van tientallen musici, die zich laten zich inspireren door sound en sfeer.

AMERONGEN - Tijdens een werklunch in het poortgebouw presenteerden Jaap Hulsmann, directeur van Kasteel Amerongen, en Carolin van der Heijden het verrassende, culturele programma voor het komende seizoen van Stichting Kasteel Amerongen. Naast de vorderingen van de restauratie – op tijd en binnen budget – besprak Hulsmann de interessante programma’s, die min of meer de prelude vormen op de heropening van Het Kasteel in de zomer van 2011. Nu de bouwkundige restauratie eind dit jaar afgerond wordt, zal het kasteel zich verder manifesteren als cultureel en educatief ontmoetingscentrum. Hierbij wordt hoog ingezet, in lijn met de wensen en de ambities van de stichting.

door Manus van Gent

In september start de eerste editie van Tango at the Castle, een evenement vol stemming en nostalgie, en later zijn er nog minstens zes concerten, waarbij onder meer optredens van prijswinnaars van toonaangevende concoursen.

Rond de heropening van kasteel is veel in voorbereiding. Terwijl Kasteel Amerongen nu nog wordt “bewoond” door schilders, timmerlieden, restaurateurs en interieurspecialisten, zweeft de adem en de ambitie van de nieuwe kasteelbeheerders al voelbaar door Het Huys. Er is hard gewerkt, met handen en hoofd, om dit monument per 2011 hernieuwd zijn plaats te geven als cultureel ontmoetingscentrum voor de hele omgeving.

Directeur Hulsmann laat er geen twijfel over bestaan dat de ambities van dit topmonument zeer hoog liggen. Voor gasten, artiesten en directie. Wie een idee wil krijgen over wat Het Kasteel wordt, kan het Amerongse monument bezichtigen.

u Bekijk de mogelijkheden op www.kasteelamerongen.nl.

Een concert meemaken? Stuur een mail aan: Concerten@kasteelamerongen.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Droogte geselt museumpark Huis Doorn 16 uur geleden
Afbeelding
Cultuur snuiven tijdens Kastelentocht van De Stichtse Aanspanning 20 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ 7 aug, 07:30
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04