Nieuws, cursussen en bijeenkomsten

5 augustus 2010 om 00:00 Nieuws

Vele Cursussen en uitstapjes

DRIEBERGEN/DOORN - Hoewel het nog volop zomer is, kunnen belangstellenden zich nu al oriënteren op een cursus in het najaar. Er is weer een gevarieerd aanbod van cursussen, die mensen kunnen vinden op onze website: www.welnuh.nl . De cursuskrant zal binnenkort weer te verkrijgen zijn bij de bibliotheken.

Informatie kunnen mensen ook krijgen bij het Inschrijfbureau: 0343 523011, maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur – 11.00 uur. In deze rubriek zullen diverse cursussen regelmatig belicht worden.

Werelddansen

DRIEBERGEN - Zoals de naam van de cursus al aangeeft komen de dansen uit de hele wereld, vooral de Balkan, Europa, en Israël, maar ook Azië en Amerika. Er is een cursus voor beginners en één voor gevorderden.

De muziek reikt van Barok tot hedendaags en is veelal qua stijl uit de volksmuziek ontstaan. Er wordt gedanst in verschillende dansformaties, bijvoorbeeld in de kring, in rijen, met tweeën of vieren, en af en toe dans je alleen. Als mensen Werelddansen uit willen proberen kunnen ze een proefles krijgen. De beginnerscursus start op dinsdag 14 september van 20.00 – 21.30 uur. De cursus voor gevorderden start ook op dinsdag 14 september, maar van 20.30 uur – 22.00 uur. Beide cursussen zijn 14 lessen. De kosten zijn € 126,- per cursus. Locatie: Gebouw De Vijver Driebergen. Aanmelden: website www.welnuh.nl of inschrijfbureau 0343 523011 (ma – vr 9.00 – 11.00 uur).

Boodschappenplusbus

UTRECHTSE HEUVELRUG - In de maand augustus worden er weer boodschappen gedaan en vele uitstapjes gemaakt. Boodschappen bij de plaatselijke supermarkt worden gedaan op maandag 16 en 23 augustus. Kosten: € 4,-. Deelnemers worden gehaald tussen 12.00 uur en 13.00 uur en zijn rond 15.30 uur weer thuis. Aanmelden of meer informatie, ook voor de uitstapjes: 0343 – 523001 (maandag – vrijdag 09.00 uur – 12.00 uur).

Braderie Spakenburg

UTRECHTSE HEUVELRUG - De Boodschappenplusbus rijdt op woensdag 11 augustus naar Spakenburg. Heerlijk rondneuzen op de braderie en de oude ambachtenmartk. Deelnemers zien de bewoners in traditionele klederdracht, Er is een visveiling en er zijn vele optredens. Deelnemers worden gehaald tussen 9.15 en 10.30 uur en rond 16.30 uur zijn ze weer thuis, kosten €14,-.

Uitwaaien in Egmond aan Zee

UTRECHTSE HEUVELRUG - De Boodschappenplusbus gaat op dinsdag 10 en vrijdag 13 augustus naar Egmond aan Zee. Er zijn leuke winkelstraatjes en sfeervolle restaurants met uitzicht op zee. Daarna bezoeken de deelnemers de Abdij waar een uitgebreide kaarsenwinkel is en kunnen ze zien hoe kaarsen worden gemaakt. Deelnemers worden gehaald tussen 9.15 en 10.30 uur en rond 17.00 uur zijn ze weer thuis, kosten € 25,- (inclusief entree Abdij).

Rondvaart Vinkenwaard

UTRECHTSE HEUVELRUG - De deelnemers aan de Boodschappenplusbus gaat op donderdag 12 augustus en dinsdag 17 augustus een mooie rondvaart door het natuurgebied Alblasserwaard.

Dit is Nederland op z’n mooist met molens, oude boerderijen en een prachtig watergebied. Mensen worden gehaald tussen 9.15 uur en 10.30 uur en rond 16.30 uur zijn ze weer thuis, kosten € 32,- (inclusief rondvaart)

Zomerschool 2010

UTRECHTSE HEUVELRUG- Het programma van de zomerschool zit er al weer grotendeels op . Er zijn echter nog een aantal interessante cursussen. Deze zijn te zien op de website: www.welnuh.nl.

Daar kunnen mensen zich ook aanmelden. Dit kan ook via het inschrijfbureau: 0343 523011; maaandag tot en met vrijdag 9.00 uur - 11.00 uur. Daar kan men ook de brochure aanvragen.

Stamcellen

UTRECHTSE HEUVELRUG - Stamcellen staan aan de basis van onze lichaamscellen. In de laatste jaren is men erin geslaagd om stamcellen uit humane embryo’s, maar ook uit volwassen individuen te isoleren en ze in het laboratorium aan te zetten tot de vorming van allerlei lichaamscellen, zoals bijvoorbeeld hartspiercellen. Dit onderzoek zal op termijn ook kunnen leiden tot laboratoriumproductie van gezonde cellen, die wellicht gebruikt kunnen worden om zieke of afgestorven cellen in het lichaam te vervangen. Feiten en ficties rondom het stamcelonderzoek en de ethische dilemma’s verbonden aan dit onderzoek zullen aan de orde komen. Inleider is Prof. Dr. Wiel Hoekstra, emeritus hoogleraar algemene microbiologie Universiteit Utrecht. Datum: woensdag 18 augustus. Tijd: 10.30 uur tot 12.30 uur. Plaats: De Binder, Hoflaan 31, Leersum. Kosten: € 20,-.

Van Bach tot wereldzee

UTRECHTSE HEUVELRUG - Ooit is gezegd, dat zijn naam Bach (Beek) eigenlijk beter “Meer” (zee) had kunnen luiden. Inderdaad is het oeuvre van J.S. Bach haast niet te overzien.

In de slotlezing van de zomerschool zal worden gekeken naar de vele verwijzingen die componisten in de 19e, 20e en nog jonge 21e eeuw hebben gemaakt naar de scheppingen van Bach. Bach’s “Meer” is een wereldzee geworden. Na een beknopte biografie van Bach leggen we kijkend en luisteren de verbindingen bloot die zijn onsterfelijke noten aangaan met die van Mozart, Mendelsohn, Liszt, Busoni, Berg, Oscar Peterson en Francis Poulenc. Docent is Prof. Dr Jan Nuchelmans Datum: vrijdag 20 augustus. Tijd: 13.30 uur tot 15.30 uur. Plaats: De Binder, Hoflaan 31, Leersum. Kosten; € 25,-.

Doornse Dis en Binderdis

DOORN/LEERSUM - In de maanden juli en augustus zal de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis gesloten zijn. Mensen die toch graag deze gezamenlijke maaltijd willen eten, kunnen naar de Binder Dis. Deze Dis is iedere donderdag vanaf 12.30 uur in Cultureel Centrum De Binder. Kosten: € 7,50. Mocht het vervoer een probleem zijn, dan stelt Welnúh de Belbus ter beschikking. De kosten voor een retour (van deur tot deur) bedragen 5 euro. U kunt zich aanmelden voor de Binder Dis bij Annelies Barendregt tel: 0343 421538 tot uiterlijk maandagochtend 12.00 uur. Wil men gebruik maken van de Belbus, dan moet dit gemeld worden.

Zomersluiting Jongerenruimtes

UTRECHTSE HEUVELRUG - Tijdens de zomermaanden zijn de jongerenruimtes in de volgende periodes gesloten: Fort Doorn: eerste twee weken van augustus; Time Out Amerongen: gehele maand juli; The Lounge Leersum: laatste twee weken van juli en eerste twee weken van augustus; DJOI Driebergen: gehele maand juli.

Openingstijden De Vijver

DRIEBERGEN - Van 5 juli tot en met 27 augustus is gebouw de Vijver alleen ‘s ochtends open van 9.00-12.30 uur.

Steunpunten WZW

UTRECHTSE HEUVELRUG - De Steunpunten WZW zijn op de volgende data gesloten: Amerongen 2 augustus tot en met. 12 augustus; en Maarn van 5 augustus tot en met 16 augustus.

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie