Zumbrink tweemaal op podium

Nieuws

Op vrijdag werden de trainingen verreden en deze gingen goed, net als de kwalificatie op zaterdag. Zumbrink behaalde een tweede startplaats voor zijn eigen race op zondag en was slechts twee tienden van een seconde langzamer dan collega Corvette-coureur Jeroen Bleekemolen, die de polepositie pakte. Danny van Dongen reed op zaterdag zijn race, maar kwam in de problemen door de ernstige stortbui die deze middag over ons land waaide en wist niet meer te halen dan een tiende positie bij de finish.

Goed weekeinde voor Solid State Racing Team AMERONGEN - De Midzomerraces op het TT Circuit in Assen was de vierde meeting voor de Dutch GT4 klasse in het Dutch Power Pack. Onder tropische omstandigheden reden de coureurs hun snelle bolides over het dit jaar aangepaste circuit. Hoewel de Corvettes van het Solid State Racing Team moeilijk van hun plaats kwamen bij de start, waren zij zoals verwacht toch de snelsten op de baan. Henry Zumbrink scoorde dit weekend een tweede plaats in zijn eigen race, evenals een overwinning met teamgenoot Danny van Dongen in hun gezamenlijke race.

Op zondag scheen de zon weer volop toen de dag werd geopend met de tweede race van het Dutch GT4 kampioenschap. Henry haakte direct aan bij Jeroen Bleekemolen en beide coureurs bleven de Porsches, die overigens met ‘succesgewicht’ reden, voor en reden onbedreigd naar de finish. Daar wachtte het podium voor de coureur uit Amerongen met zijn tweede plaats in de race, zijn zoveelste podium van het jaar.

Zondagmiddag mocht Zumbrink in de gezamenlijke race van start gaan op pole positie, maar zoals de Corvettes bekend staan, kwam hij moeilijk weg en lag in de eerste bocht vierde. Hij kon zijn positie echter terugvechten en na een aantal ronden lag de jonge rijder aan kop. Bij de wissel kon zijn teamgenoot van Dongen dan ook in een gespreid bedje stappen en de wagen aan de leiding veilig thuisbrengen. Met een overwinning op zak kon Henry zijn dag goed afsluiten met weer een podiumplaats in deze mooie klasse.

Henry over zijn weekend: ,,Hoewel ik in mijn eerste race wel wat problemen had door een olielekkage en hier goed op aan het letten was, kon ik Jeroen goed volgen. Aangezien ik wist dat hij sneller was, heb ik het maar zo gelaten en geen onnodige risico’s genomen. Ik kon als tweede finishen.’’ Henry vervolgt: ,,De race met Danny kon ik starten vanaf de leiding, maar de wagen is zwaar en komt soms moeilijk weg uit stilstand. Ik raakte dan ook direct drie plaatsen kwijt, maar besloot me vast te bijten in de bumper van mijn voorgangers. Na een paar ronden lag ik aan de leiding.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Lezing over het leven en de werken van Mondriaan in het Torenlaan Theater 3 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Aldi vangt bot bij rechter: Bouwplan voor de Appelgaard op dood spoor 13 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Subsidie voor bridgeles bij ABCD: ‘We willen mensen uit hun isolement halen’ 13 uur geleden
Afbeelding
Aangepaste dienstregeling tijdens Vuelta 11 aug, 16:47
Afbeelding
Welzijn, een levensnoodzaak! Column 11 aug, 16:00
Afbeelding
Groot feest tijdens La Vuelta bij De Markies van Carabas 11 aug, 13:00
Afbeelding
Toerisme-sector Heuvelrug ruimt zwerfafval Vuelta-parcours op 11 aug, 09:28