Heuvelrug Wonen wil bouwen

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

,,Stop de negatieve teneur.” Jos Sleyfer directeur-bestuurder van woningcorporatie Heuvelrug Wonen spreekt duidelijke taal. ,,Dagelijks zijn corporaties in het nieuws en bijna nooit positief, grote auto’s, boten. Met de crisis kwam de volgende golf van negatieve publiciteit omdat de productie van woningen terug liep terwijl de vraag groot is. Heuvelrug Wonen is krachtig genoeg om de dingen op te pakken. In de regio hebben wij 200 à 300 woningen op stapel staan. Inbreidingsprojecten, oude bebouwing die vervangen wordt door nieuwe. Onze kracht en uitdaging ligt erin dat we die nieuwbouw qua uitstraling laten aansluiten bij de bestaande omgeving.”

‘Laatste 10 jaar geen sociale huurwoning gebouwd’ HEUVELRUG - Heuvelrug Wonen wil een aantal woningen bouwen. Er is vraag naar sociale woningbouw. Het is Jos Sleyfer, directeur-bestuurder van de woningcorporatie, een doorn in het oog dat de realisatie van plannen langzaam verloopt.

door Monique José Timmermans

Sleyfer noemt als voorbeelden de Zonstraat: ,,Een prachtig project van meer dan vijftig woningen”, de kopbebouwing aan de Lange Dreef, bijna vijftig levensloopbestendige woningen, de plannen op de Basis en het bijzondere project aan het Zuiderplantsoen. Deze laatste vijf woningen worden door de provincie gesubsidieerd aangezien ze extra duurzaam worden gebouwd.

Projecten waarvoor Heuvelrug Wonen graag aan de slag wil, maar die vertraging oplopen door procedures. ,,In de raad heb ik geroepen dat je in deze gemeente altijd wel een document kunt vinden om iets tegen te houden. Nota’s spreken elkaar tegen en Jan en Alleman kan met bezwaren de zaak traineren. Wij willen door. Er zijn voldoende concrete plannen die ook gefinancierd kunnen worden. We gaan er vanuit dat we op die plekken waar we kunnen bouwen sociale woningbouw realiseren.”

Hard nodig volgens Sleyfer om de oudere inwoners van de gemeente te verleiden naar een huurwoning te verhuizen, waardoor er voor gezinnen toegankelijke koopwoningen beschikbaar komen. Hij ziet voor de inwoners van de gemeente verstrekkende gevolgen bij invoering van de Europese regelgeving op het gebied van sociale woningverhuur, als alleen sociale huurwoningen verhuurd mogen worden aan huishoudens met een maximum inkomen van €33.000.

,,Mensen leven wat sociale woningbouw betreft met een beeld uit het verleden. De laatste tien jaar is hier bijna geen sociale huurwoning meer gebouwd”, meent Sleyfer. Die daarmee de politiek een hart onder de riem wil steken om door te pakken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie