Meepraten over toekomst oude dorp

1 juli 2010 om 00:00 Nieuws

Er werd in De Ark vorige week gesproken over de toekomst van het oude dorp. Het initiatief voor deze raadpleging van dorpsgenoten lag bij een clubje van acht verschillende verenigingen en individuen die verontrust zijn over toekomstige ontwikkelingen binnen de historische kern. De bedoeling van deze spreekavond was het geven van tegengas en om ideeën te genereren voor een heldere koers. Rein van Ee, voorzitter van de AMON, hield een uitvoerige introductie en beantwoordde vragen.

Honderd inwoners komen samen in de Ark AMERONGEN - Parkeren is de grootste uitdaging voor de toekomst van het oude Amerongen. Dat bleek tijdens een informatie-avond over dit onderwerp, waar ongeveer honderd mensen op af kwamen.

door Manus van Gent

Parkeerproblemen

Om 19.00 uur liep het kerkgebouw De Ark vol met bijna honderd nieuwsgierige Amerongers. Er was een oproep geweest van een groep inwoners die met de bevolking wilde laten praten en meedenken over de ontwikkeling van het ‘Oude Amerongen’. Wat kon men verwachten van zo’n onderwerp als de ontwikkeling van het historisch dorp?

Al spoedig bleek na de vaststelling dat parkeren het grootste probleem in het dorp vertegenwoordigde. Als mogelijke oplossing voor de lokale problemen werden ‘open plekken’ in de bebouwde kom genoemd die aangewend kunnen (of gaan) worden voor parkeerplaatsen, sociale woningbouw en nieuwe voorzieningen.

Ook het Hotel aan de Hof, de kinderopvang van de NH kerk en het gebied van de apotheek en van kerk De Ark horen bij de dorpsontwikkeling. Nieuw voor de aanwezigen waren de mededelingen dat het terrein van Installateur Meijer, het perceel van voormalig huisarts Walenkamp en de totale herinrichting van de Kasteellaan ook bij toekomstige plannen in het dorp zouden gaan behoren.

Van Ee stelde niet zonder enige kritiek vast dat het parkeerprobleem de sterkste rem betekende op de toekomst van Amerongen. Dit standpunt vroeg veel toelichting, want met meer parkeergelegenheden zou het dorp veel van zijn karakteristieke kernwaarden verliezen.

Het was duidelijk: de Amerongers willen graag meepraten en -beslissen over de ontwikkelingen in hun historische dorp.

u Op 15 juli is in De Ark de tweede grote bijeenkomst voor de bevolking van Amerongen over de toekomst.

advertentie
advertentie