Jubileumjaar voor TIN

24 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Professioneel, enthousiast en positief, maar bovenal een uitstekende trainer, die zich op de baan als een vis in het water voelt. Theo Rottier begon zijn tenniscarrière op jonge leeftijd bij Ludenti in Doorn, waar hij vijf keer senior-clubkampioen is geweest. Op het zonovergoten terras van deze tennisvereniging blikt hij even terug. ,,Ik was in de regio een redelijk goede speler. Heb een aantal categorie 3 toernooien gewonnen, en speelde als eerste heer in de landelijke eredivisie op zondag.” Nadat hij zijn opleidingen bij de KNLTB had afgerond, richtte hij zich vanaf 1976 op het trainerschap. Naast selectie- en clubtrainer van diverse verenigingen werkte Rottier voor de KNLTB als trainer voor topjeugd. In 2006 behaalde hij met Groenekan het landskampioenschap Eredivisie ,,gemengd zondag.” ,,Kveta Peschke, die deel uitmaakte van deze selectie heeft onlangs de finale dubbel gespeeld tegen de zusjes Williams op Roland Garros”, voegt Rottier er met gepaste trots aan toe.

‘Enthousiasme en vooral doen wat je zegt’ DOORN - Tennis Instituut Nederland (TIN) bestaat op 1 juli vijfentwintig jaar. De bekende tennisschool biedt naast lessen in kleine groepjes veel aanvullende activiteiten voor jonge sporters. Totaaltennis van wedstrijd- en mentaliteitstraining tot presentaties van bekende Nederlanders. Voor oprichter Rottier en zijn trainersteam staat naast de liefde voor het lesgeven en de tennissport een eerlijke werkwijze voorop. Het principe ,,doen wat je zegt” staat daarbij centraal.

door Caro van den Berg

Communicatie

De eerste jaren na de oprichting in 1985 huurde Rottier banen bij de tennishal in Breukelen. Van daaruit startte hij in 1992 de huidige school op de locatie aan de Woestduinlaan. ,,Bij TIN vormt enthousiasme de basis van het lesgeven. Wij hebben een formule die prima werkt. We bieden zowel binnen- als buitentraining, een compleet pakket met graveltraining, conditie en video, met aandacht voor wedstrijden. We zijn een onafhankelijke tennisschool die geen spelers bij clubs weghaalt. Open contacten zijn voor ons belangrijk”, legt Rottier uit. Communicatie vormt een belangrijk onderdeel binnen de visie van de tennisschool. Regelmatige open gesprekken met zowel de sporters als ouders vinden dan ook plaats. ,,Eerlijkheid en openheid en geen vals verwachtingspatroon creëren”. De verbouwing van het huidige racketcentrum juicht Rottier toe. ,,Het is fantastisch dat er zoveel voor de tennissport gedaan wordt. Ik hoop dat het racketcentrum een tennisbolwerk wordt waar iedereen zijn plekje in vindt.”

Wie graag bij TIN wil trainen kan zich aanmelden voor de voorspeeldag. Er wordt daarbij gekeken of de sporter over een basistechniek beschikt en in staat is in groepsverband te werken. Op 1 september wordt deze dag gehouden in sportcentrum Hoenderdaal. Rottier sluit af: ,,Ik vind lesgeven prachtig, ben een positief mens, en heb alle vertrouwen in de toekomst.” En zoals de TIN spreuk van de week op de website www.tinsport.com luidt: “Uitgaan van eigen kracht, eigen spel, jij bepaalt wat er gebeurt”, is hij hier met zijn kundige trainersteam zeker in geslaagd.

advertentie
advertentie