Ontwerp bestemmingsplan voor Donderberg

17 juni 2010 om 00:00 Nieuws

,,We willen de plannen eerst intern bestuderen om te kijken of we erachter kunnen staan’’, zegt Vrij. ,,In het eerste plan werd de bebouwing veertien meter hoog. Men wilde 24 appartementen bouwen.Tegen die massaliteit hebben wij geprotesteerd.’’ Volgens het nieuw te maken bestemmingsplan is er ruimte voor veertien appartementen. ,,Voor Dorp en Natuur is het belangrijkste dat het gebouw een landelijke uitstraling moet hebben en past in de Lustwarande’’, meent Vrij.

LEERSUM - De gemeente heeft een ontwerp bestemmingsplan opgesteld voor De Donderberg. Naar aanleiding van inspraakreacties op het voorontwerp werden enkele wijzigingen doorgevoerd. ,,Er wordt gedeeltelijk aan onze bezwaren tegemoetgekomen’’, zegt vice voorzitter Ineke Vrij van de Vereniging Dorp en Natuur (VDN). ,,Dat levert een verbetering op in vergelijking met het vorige plan’’, maar Vrij kan nog niet zeggen of de VDN nu achter het ontwerp bestemmingsplan staat.

Van 28 augustus tot en met 8 oktober 2009 konden inspraakreacties worden gegeven over het voorontwerp-bestemmingsplan De Donderberg. De belangrijkste wijziging die de gemeente heeft doorgevoerd op het nieuw te maken bestemmingsplan is het verhogen van het maximale bebouwingspercentage van 83 procent naar 90 procent. Daartoe is besloten na overleg met de ontwikkelaars. Een andere wijziging die is doorgevoerd is de mogelijkheid om ‘voorzieningen’ aan te leggen in de bodem bij De Donderberg om de infiltratie van water te vergemakkelijken. Dit is gebeurd na advies van het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden.

Uit een geluidsonderzoek blijkt dat als er woningbouw op deze plek komt, er niet kan worden voldaan aan de geldende geluidsnormen. Dat komt door de plek waar De Donderberg ligt: op de kruising Rijksstraatweg met de Maarsbergseweg. Om het plan toch te kunnen uitvoeren moet een verzoek worden ingediend om ‘hogere grenswaarden’ toe te staan voor wat betreft geluidhinder.

Het ontwerp-bestemmingsplan De Donderberg ligt vanaf 18 juni tot en met 30 juli 2010 ter inzage. Mensen kunnen zienswijzen indienen. Daarna krijgt het bestemmingsplan zijn definitieve vorm en mag de gemeenteraad het goedkeuren.

advertentie
advertentie