Beachvolleybal op het Kerkplein

10 juni 2010 om 00:00 Nieuws

Heel even maar leek het erop, dat de deelnemers zouden afhaken. Van Dijk: ,,Zeven ploegen van vorig jaar deden nu niet meer mee, maar met dertien nieuwe aanmeldingen komen er maar liefst dertig teams van ten minste vier deelnemers binnen de lijnen. Keurig verdeeld over twaalf ‘volleybalteams’ en acht uit de categorie ‘recreanten’. De familie Hellinga en HDS zullen alles uit de kast moeten halen om hun titels te verdedigen.’’

LEERSUM - Na het succes van vorig jaar zijn Jeroen van Dijk en zijn medeorganisatoren er opnieuw in geslaagd een groots beachvolleybaltoernooi op het Kerkplein te organiseren. Op zaterdag 12 juni zal alles in het centrum van Leersum in het teken staan van beachvolleybal. ,,Het slaat aan, want er doen meer teams dan vorig jaar mee,’’ meldt Jeroen van Dijk vol trots.

door Jan Meijer

Evenals vorig jaar is in het ochtendprogramma van 10.00 tot 12.00 uur ruimte gemaakt voor de jeugd. Na afloop worden die getrakteerd op pannenkoeken en limonade. Vanaf 13.30 uur zullen de senioren op de vier velden de strijd aanbinden.

Voor het entertainment buiten de velden zorgt zanger Anton voor de sfeer, is er een springkussen voor de jeugd en zullen Nico, Nico en Egbert voor de muziek zorgen. Als klap op de vuurpijl kunnen degenen die niets van het WK voetbal willen missen op een groot scherm drie wedstrijden uit Zuid-Afrika kunnen volgen. Voor die beelden tekent Mike Rutten. Als zaterdagmorgen vanaf 7.00 uur Jeroen van Dijk en zijn helpers de vier volleybalvelden gaan opzetten, zal dat het begin zijn van een geweldige beachvolleybaldag. Meer dan tweehonderd volleyballers en naar verwachting nog veel meer belangstellenden zullen van het Kerkplein een sfeervolle ‘stranddag’ maken. De maandagmorgen erna wordt ervoor gezorgd dat het plein om 12.00 uur weer schoon is.

advertentie
advertentie