Veel transacties op beursvloer

Nieuws

Om half vier kon na een openingswoord van burgemeester Frits Naafs het zoeken naar de juiste match beginnen. Vooraf had een groot aantal instellingen en een aantal bedrijven zich voor deze beursvloer opgegeven.

DOORN - Voor de vijfde keer was er vorige week woensdag in het Cultuurhuis de jaarlijkse beursvloer. Deze wordt georganiseerd door een werkgroep die valt onder de Stichting Maatschappelijk betrokken ondernemen Utrechtse Heuvelrug. De beursvloer is een platform waar zonder dat er geld aan te pas komt, bedrijven, instellingen, overheden, stichtingen en maatschappelijke organisaties diensten uit kunnen wisselen.

door Rob Verbraak

In de raadszaal waren vier hoeken ingericht met in elke hoek een bepaald thema.

Goederen en middelen, kennis en kunde, helpende handen en menskracht. De aanwezige verenigingen en stichtingen konden aan de hand van datgene wat er voor dienst werd gezocht naar een van de vier hoeken gaan, waar aanbieders van diensten stonden te wachten. Om te helpen bij het zoeken naar de juiste match liepen er ook vier hoekmannen rond die zoekende en aanbiedende partijen bij elkaar brachten. Ook hielpen zij bij het invullen van de formulieren als er een match tot stand was gekomen.

Na het tot stand komen van een match moest deze worden gemeld bij notaris Fedde Op de Clou, waarna Wim van Vliet van Van Ree Accountants er een fictieve waarde aan toekende. Op een scherm waren de tot stand gekomen matches te volgen. Na twee uur handelen waren er in totaal meer dan vijftig matches afgesloten met een transactiewaarde van ruim €40.000,-.

Enkele matches die tot stand waren gekomen: De Sesam Academie geeft bestuursadvies aan Piratenkoor ManOverBoord en het piratenkoor geeft als tegenprestatie een gratis optreden. Heuvelrug Wonen gaat activiteiten doen met de bewoners van Beukenstein, Revius Lyceum stelt de gymzaal met een sportleraar ter beschikking aan de Kiwanis.

Om het hele jaar door dit soort matches te kunnen realiseren is er een website, www.letsheuvelrug.nl waar vraag en aanbod van diensten op vermeld staan. Lets staat voor Lokaal Economisch Transactiesysteem en maakt het onderling ruilen mogelijk. Het biedt de mogelijkheid diensten en producten uit te wisselen en een netwerk van sociale contacten op te bouwen.

advertentie
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Duurzaamheid en monumenten (1): ‘Buitenplaatsen zijn vaak zelfvoorzienend’ gisteren
Afbeelding
Maarnse Marion Buijink exposeert in het Rietveldpaviljoen 6 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Amerongen in teken van Vuelta 5 aug, 07:30
PREMIUM
Afbeelding
Barbara Brouwer stopt met goud als international: ‘Op het hoogtepunt gestopt’ 4 aug, 07:30
Afbeelding
Veiligheidsregio: ‘Verhoogd risico op natuurbrand’ 3 aug, 18:04
Afbeelding
Officieel watertekort door droogte, verdeelplan treedt in werking 3 aug, 17:48
Afbeelding
‘Fantastisch om mensen zo te zien genieten’ 3 aug, 07:30