Grote plannen oude gemeentehuis

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

Erika en Peter-Paul Swijnenburg, die ook de bijgebouwen van Kasteel Amerongen huren, willen het pand gebruiken om te voorzien in de catering voor de bezoekers van Kasteel Amerongen. Dit is belangrijk wanneer het kasteel in het voorjaar van 2011 haar deuren weer opent voor de bezoekers aan het museum en de tuinen.

AMERONGEN - De plannen zijn nog niet goed gekeurd en de koop is nog niet rond, maar een toekomstvisie is er zeker. Westerwoud Vastgoed Consultancy wil Hof 1, 3, en 5 gaan gebruiken voor de realisatie van een hotel en een brasserie-restaurant. Het is aan de beoogde huurders van het voormalig gemeentehuis, Erika en Peter-Paul Swijnenburg om hier invulling aan te geven. Naast dit plan wordt een deel van het oude gemeentehuis verhuurt aan de Hervormde Gemeente. Zij willen dit deel van het pand gaan gebruiken voor vergaderingen en kindernevendiensten.

door Emma-Jane Tolenaar

Swijnenburg is van plan om het pand voor langere tijd te huren. De locatie en indeling van het voormalig gemeentehuis zijn, volgens de beoogde huurders, uitermate geschikt voor een hotel. In Hof van Amerongen moeten achttien kamers gaan komen waaronder een suite en twee appartementen. De kamers hebben een oppervlakte van minimaal 24 vierkante meter. Alle kamers zijn uitgerust met bad en/of inloopdouche, toilet, televisie, telefoon en draadloos internet.

Daarnaast wordt de voormalig burgemeesterskamer, met ruimte voor maximaal veertig mensen, gebruikt als banqueting ruimte. Hier kunnen feestelijke particuliere gelegenheden worden georganiseerd en kan men zich voor de wet laten trouwen. De kleinere Commissiekamer kan, met ruimte voor maximaal zestien personen, eveneens als banqueting salon en vergaderruimte worden gebruikt. Het restaurant biedt ruimte aan 75 couverts binnen en vijftig zitplaatsen in de tuin.

Op de langere termijn wil het hotel ook een fitnessruimte en beautysalon realiseren. Het hotel streeft een viersterren status na. Zoals in het bestemmingsplan staat moet het hotel bezoekers van Kasteel Amerongen aan Amerongen binden waardoor zij voor een langer verblijf kiezen en de economie ter plaatse zullen stimuleren. Het hotel is bedoelt als een ‘grote aanvulling voor de dynamiek van de kern van Amerongen’.

Hervormde Gemeente

De Hervormde Gemeente in Amerongen hoopt Hof 7 in gebruik te gaan nemen. ,,Op het moment worden de kindernevendiensten in de Uithof gehouden aan de Nederstraat. Dat betekent dat we elke zondag met een groep van ruim veertig kleintjes die straat moeten oversteken. Wat dat betreft is Hof 7 een veel veiligere locatie, aangezien de kerk op Hof 16, maar een paar deuren verderop is’’, vertelt A.J. Ardon, ouderling-voorzitter van de Hervormde Gemeente. ,,Daarnaast is het pand wat betreft indeling precies wat we zochten. Op zich hoeft er haast niks verbouwd te worden, alleen de oude tussenmuur moet weer geplaatst worden. Als alles meezit, hopen we het pand binnen drie tot zes maanden in gebruik te nemen voor de kindernevendiensten en als kantoor- en vergaderruimte.’’

advertentie
advertentie