SVL naar finale door overtuigende zege op UVV

27 mei 2010 om 00:00 Nieuws

LANGBROEK - In twee duels tegen het Utrechtse UVV is SVL de sterkste gebleken. Na het 1-1 gelijkspel op zaterdag in eigen huis volgde een 3-0 zege op Utrechtse bodem. De formatie van SVL-trainer Jan Gaasbeek speelt in de finale tegen Zevenhoven.

SVL werd in de eerste wedstrijd van meet af aan in de verdediging gedrukt en UVV kreeg kans na kans om de score te openen. De thuisploeg kwam de eerste twintig minuten zelfs niet in de buurt van het Utrechtse doel. Maar daar kwam geleidelijk aan verandering in en ook SVL creëerde de nodige kansen. Toch viel in de 33ste minuut de openingstreffer voor UVV. De verdediging van SVL kreeg de bal niet goed onder controle, waarvan Utrecht-speler Michiel Verwey dankbaar profiteerde en de 0-1 binnenschoot. Daar het rustsignaal vijf minuten te vroeg werd gegeven, werd de tweede helft na 5 minuten speeltijd stilgelegd en werd er alsnog begonnen met de tweede vijfenveertig minuten. SVL-trainer Jan Gaasbeek liet zijn verdediging een op een spelen zodat hij meer druk kon uitoefenen op UVV. Geleidelijk aan werd SVL sterker en in de 62ste minuut maakte Fabio Bovo de gelijkmaker, 1-1. SVL-goalie Merkens hield met prachtige reddingen zijn ploeg in de race.

In de returnwedstrijd op maandag maakten Ali Alkan en Geert Willem Merkens het verschil voor het fel aanvallende SVL. De verwachte tegenstand van UVV was minimaal. De thuisploeg moest blijkbaar het zaterdagduel nog verwerken, terwijl de Langbroekers daar geen last van hadden.

Selcuk Albayrak opende de score na een kwartier spelen en vervolgens was Ali Alkan tweemaal trefzeker na enkele fraaie staaltjes voetbal. Eerst gaf hij de UVV-verdediging het nakijken, inclusief de keeper. En even later soleerde hij op imposante wijze, na een uitworp van zijn eigen keeper Geert Willem, helemaal naar het UVV-doel om opnieuw te scoren, 0-3.

Alkan ‘scoorde’ echter ook twee gele kaarten; de tweede voor praten na een harde overtreding op hem. SVL moest daarom het grootste deel van de wedstrijd met tien man de 0-3 voorsprong verdedigen. Keeper Geert Willem Merkens kon daarin gloreren. Hij stopte twee strafschoppen en haalde een zekere treffer uit het doel. De eerste penalty kwam al direct na de rust, waardoor UVV snel leek terug te komen in de wedstrijd. Merkens voorkwam dat, maar moest even later toch een treffer toestaan, uit een omhaal van Ties Helder, 1-3. Ook de tweede elfmeter keerde Merkens uitmuntend, evenals een vrije trap die al in het net leek te liggen maar nog door hem werd gekeerd.

Komende zaterdag is de finale tegen Zevenhoven vanaf 15.00 uur op sportpark Broekweg-Oost in Breukelen. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten dat bij Roda 46 in Leusden gespeeld zou worden.