1-0 Laurens Peter Klootwijk, 2-0 William Schuh. 2-1 Veenendaal, 3-1 Mark Hodde, 3-2 Veenendaal

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

LEERSUM - In de strijd voor promotie naar de vierde klasse deed HDS goede zaken. Op eigen terrein werd Veenendaal met 3-2 teruggewezen door de thuisploeg onder leiding van trainer Jan van Dalem. HDS startte zonder vaste kracht en centrale middenvelder Pim Brouwer die in de warming up geblesseerd raakte. Desalniettemin een gretig HDS dat in de vijfde minuut op voorsprong kwam door een strafschop van Laurens Peter Klootwijk (1-0). Hoewel het er voetballend niet altijd even aardig was, kon HDS in de 22ste minuut de voorsprong uitbreiden door wederom Klootwijk die een briljante pass van William Schuh fraai afrondde (0-2). Na over en weer diverse mogelijkheden kreeg Veenendaal in de 63ste minuut een penalty, die de 2-1 ruststand betekende. Het duurde vervolgens tot de 82ste minuut voordat HDS de score kon uitbreiden. Een werkelijk schitterende actie van Mark Hodde zette hij om in de 3-1 voorsprong. Met in de negentigste minuut nog een doelpunt van Veenendaal (3-2) eindigde dit belangrijke duel in winst voor Leersum. HDS blijft in de race voor promotie.