Startsein 58-ste corso gegeven

15 april 2010 om 00:00 Nieuws

De theaterzaal van Molecatenpark Landgoed Ginkelduin was afgeladen vol. Iedereen was nieuwsgierig wie Francis Vernooij zou opvolgen. Dat bleef tot het laatste moment ‘het best bewaarde geheim van Leersum’. Maar eerst was er de ‘ontkroning’ van Francis Vernooij en de dankwoorden van voorzitter Cees van Swieten sr. aan haar adres. ,,Ze wist niet waar ze aan begon, maar ze heeft het top gedaan,’’ loofde hij haar. Toen Frits Naafs haar de sjerp afnam en de kroon uit de haren verwijderde, was er een officieel einde gekomen aan haar ‘regeerperiode’. Geëmotioneerd bedankte Francis iedereen die had meegewerkt aan het voor haar onvergetelijke jaar.

Frits Naafs kroont Miranda Schuilenburg LEERSUM - Het Bloemencorso heeft zijn nieuwe koningin: Miranda Schuilenburg. De kroningsplechtigheid werd zaterdag jl. verricht door burgemeester Frits Naafs. Daarmee is het starsein voor het 58-ste Bloemencorso op zaterdag 21 augustus gegeven. Iedereen die zich inzet voor dit grote jaarlijkse evenement, is weer uit zijn winterslaap ontwaakt.

door Jan Meijer

Na de playbackact uit de musical Hairspray doofden de lichten op het podium en onder aanzwellende paukenslagen werd de 32-ste Bloemenkoningin het podium op gebracht. In de Spaans aandoende, als vanouds prachtige creatie van Gerrie van de Garde stond Miranda Schuilenburg voor het eerst in de schijnwerpers en nam zij het applaus van de aanwezigen in ontvangst.

Hoewel geboren in Rhenen en sinds kort wonend in Amerongen is Miranda (22) een rasechte Leersumse. Zij zat nog op de Julianaschool aan de Schermlaan. Na het Rembrandtcollege in Veenendaal en het ROC in Zeist waar zij de opleiding Sociaal Pedagogisch Werken volgde, heeft zij sinds 2007 haar werkkring ook in Leersum gevonden bij kinderdagverblijf De Harlekijn en buitenschoolse opvang De Acrobaat.

Het corsobestuur heeft vorig jaar al contact met haar gezocht. ,,Toen Dianne Roodenburg mij op een dinsdag in november belde hoefde ik niet lang na te denken. Vorig jaar had ik er wel even rekening mee gehouden, maar dat ik dit jaar Bloemenkoningin zou worden, had ik nooit verwacht. Ik ben van jongs af opgegroeid met het corso. Op de Julianaschool, bij HDS en de laatste jaren bij bouwgroep De Vrijbuiters en overal was er die geweldige corsosfeer. Francis zal wel verrast zijn dat ik haar opvolg, want ik speel bij haar in het damesteam van HDS. Momenteel even op non-actief, omdat ik mijn sleutelbeen heb gebroken. Maar dat staat het optreden als Bloemenkoningin niet in de weg.’’

Het thuisfront, met vriend Dennis voorop - heel bijzonder: dit jaar, op 10 september, treedt de Bloemenkoningin in het huwelijk - steunt Miranda Schuilenburg volledig. ,,Dennis was heel trots met het feit dat ‘zijn meisje’ de Bloemenkoningin zou worden. Ik dacht dat ik mijn jurk van Bloemenkoningin wel als trouwjurk zou kunnen gebruiken, maar daar dacht mijn moeder anders over.’’ Gerda en Joop de Fluiter die met Dianne Roodenburg haar begeleidingsteam vormen, zien het helemaal zitten met Miranda. Met de woorden ík zie het helemaal zitten’, begint zij aan de promotietaken voor de 58-ste editie van het Bloemencorso.

advertentie
advertentie