Op de pedalen voor strijd tegen kanker

Nieuws

Houtackers: ,,We trainen 10-15 uur per week en daarnaast besteden we veel tijd aan promotionele acties om sponsors te werven.” Zaterdag bleef de mountainbike daarom in de schuur en stapten zij om 10.00 uur bij de Kapel op de hometrainer. Tot 14.00 uur hebben Bart en Hank op de pedalen gestaan in ruil voor een donatie uit de opbrengst van de Paasbazaar, die tegelijkertijd in de Kapel werd gehouden. ,,Het is een mooie gelegenheid, veel mensen zien ons bij het langsrijden en vragen van bezoekers kunnen we gelijk beantwoorden”, aldus Van Tilborg.

MAARN - Bart Houtackers en Hank van Tilborg uit Maarn fietsen zichzelf in beeld. Op 3 juni beklimmen zij op de fiets 6 maal de Alpe d’Huez: ‘Alpe d’HuZes’ is ieder jaar een groots evenement om fondsen te werven voor de strijd tegen kanker. Al maanden geleden begonnen zij hun missie om per persoon €10.000,- aan donaties te werven en hun conditie op het juiste peil te krijgen.

door Monique José Timmermans

De komende tijd zal het duo op meer plaatsen te zien zijn. Op de agenda staan onder andere een demonstratie op de basisschool, een fietsactie op Koninginnedag en twee benefiettoernooi bij SVMM. ,,We ervaren zo veel steun in Maarn. Het is leuk om te zien dat mensen zich inzetten om onze doelen te helpen halen. Wij zorgen dat we er bij dergelijke acties zijn op de fiets.”

De symboliek van het stellen van - op het eerste gezicht - onhaalbare doelen, zowel fysiek als financieel, loopt als het ware parallel aan het ziekteproces van iemand met kanker. Een aantal jaar dacht Hank van Tilborg dat het leuk en vooral goed zou zijn om mee te doen met de actie Alpe d’Huzes. De confrontatie met borstkanker in zijn directe vriendenkring maakte dat hij de knoop doorhakte en inschreef. ,,Bart was gelijk enthousiast om er ook voor te gaan.”

,,We vertrouwen bij de trainingen voor de beklimmingen op het schema dat we van de sportarts hebben gekregen.” Wat de financiële inbreng betreft hebben de heren nog een eindsprint te maken. ,,Doneren kan via de site, met een vastbedrag of een bedrag per geslaagde beklimming. Het is nu de tijd om zichtbaar te worden. Ook in de winter, in de sneeuw hebben we gefietst, met de lente in de lucht komt iedereen weer naar buiten en slaan promotieacties meer aan.” www.barthank.nl.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 43 minuten geleden
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 49 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 17 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen gisteren
PREMIUM
Afbeelding
Anne Laros maakt winnend ontwerp van monument valwind Leersum 2 jul, 13:52
PREMIUM
Afbeelding
Bewoners Doornse Vossensteinsteeg zijn verkeersoverlast beu 2 jul, 10:29
PREMIUM
Afbeelding
Siepie Roorda vijftig jaar lid van Aurora: ‘Veel veranderd, maar liefde voor muziek blijft’ 2 jul, 07:24