HDS vergeet te scoren en verliest de aansluiting met de top drie

18 maart 2010 om 00:00 Nieuws

0-1 Ali Kattat, 0-2 Moustafa el Haddachi

LEERSUM - In de thuiswedstrijd tegen koploper Zeist ging HDS tegen de verhouding in met 0-2 onderuit. Ondanks de vele kansen en mogelijkheden die de thuisclub, met name in de tweede helft creëerde, verzuimde de ploeg van trainer Jan van Dalem om te scoren. Een nerveuze start voor de Leersummers zorgde in de aanvangsfase voor veel onzekerheid in de verdediging wat in de 8e minuut leidde tot de 0-1 achterstand door een domme fout van HDS doelman Stefan Hack. Alhoewel HDS zich knap herstelde, was het niet meer bij machte om in de eerste helft nog iets aan die "gelukkige" voorsprong van de Zeistenaren te veranderen. In de tweede helft een aanvallend en gretig spelend HDS, dat kans na kans wist te creëren maar hopeloos verzaakte in de afronding. Zeist, dat er in die tweede helft eigenlijk nauwelijks aan te pas kwam, maakte in de 89e minuut dankbaar gebruik van een gat in de verdediging van HDS en schoot geheel tegen de verhouding in de 0-2 binnen. Daarmee was de wedstrijd gelopen en verloor HDS niet alleen de wedstrijd maar ook de aansluiting met de top drie.