Jubileum Bamboo City

4 maart 2010 om 00:00 Nieuws

Alweer twaalf en een half jaar geleden betrok de familie Chen het pand aan de Overstraat in Amerongen. Het Chinese restaurant werd opgeknapt en met Jian Deng als chef-kok in de keuken veranderde de zaak in een goedlopende eetgelegenheid. De altijd verse ingrediënten en kookkunsten van Jian Deng hebben daar zeker aan meegewerkt, weet het echtpaar. Jian Deng had al vijf jaar bij een collega restaurant de scepter in de keuken gezwaaid, en de fijne kneepjes van het vak geleerd. Het openen van een eigen restaurant was daarom een logische vervolgstap. Met inmiddels twee verbouwingen achter de rug is de zaak een stuk ruimer geworden voor restaurantgasten. Met prenten uit China aan de wand hebben de twee hun vaderland naar Nederland gehaald. ,,We zijn helemaal gewend in het knusse dorp en hebben onze draai hier gevonden,” aldus Qiong.

AMERONGEN - Midden in het gezellige dorpshart van Amerongen staat de deur van het Chinees Indische restaurant Bamboo City altijd open. Twaalf en een half jaar runt het echtpaar Qiong en Jian Deng Chen al met veel plezier tezamen het restaurant. Het jubileumjaar laten zij niet ongemerkt voorbij gaan. ,,We willen alle gasten die soms al jarenlang bij ons komen bedanken, en hebben daarom deze maand speciale aanbiedingen.” door Rose Carry Lokin

Eens in de zoveel jaar keren ze nog voor een vakantie terug naar eigen land. Hun laatste reis ging naar het eiland Hainan, ook wel het Hawaï van China genoemd.,,Een prachtig eiland wat we in 2008 bezochten,” aldus Qiong.

De hele maand maart staat Bamboo City in het teken van het twaalf en een halfjarige jubileum. Het lopend buffet dat sinds de opening van de zaak op vrijdag, zaterdag en zondag altijd veel gasten trekt kost in maart slechts 10 euro per persoon, en voor kinderen tot tien jaar 5 euro. Ook de rest van de week is het mogelijk om het lopend buffet te bestellen voor groepen vanaf tien personen. Tevens biedt het echtpaar van dinsdag tot en met donderdag de gelegenheid een menu voor tien euro te bestellen. En op 5, 6 en 7 maart krijgt iedere klant een cadeautje. Bij het afhalen van de gerechten boven de 30 euro staat klanten ook nog een verrassing te wachten. ,,We hebben heel veel lekkere Chinese wijn ingekocht,” aldus Jian Deng. Het hardwerkende echtpaar bezorgt bovendien ook nog gerechten gratis aan huis vanaf 10 euro per persoon en vanaf tien personen. ,, Het wordt een speciale maand voor onze klanten en voor ons!” aldus Qiong en Jian Deng Chen.

Chinees- Indisch Specialiteiten Restaurant Bamboo City, Overstraat 35, 0343-456363, Openingstijden ma-do:16.00-21.30. Vrij-zo van 12.00-21.30. Van april t/m oktober ook open op maandag.

advertentie
advertentie