Inspirerend boek over toekomst dorp

4 maart 2010 om 00:00 Nieuws

In 2007 heeft de gemeente het beleidsplan 2007 - 2011 voor recreatie en toerisme vastgesteld. Aansluitend begon een projectgroep in Amerongen met de ontwikkeling van een toekomstvisie op toerisme, voor de kern Amerongen.

AMERONGEN - In opdracht van de gemeente formuleerde een projectgroep uit Amerongen een toekomstvisie op het eigen dorp. Hieraan lag een initiatief van Woningbouw Amerongen ten grondslag. Op 25 februari ontving Jaap Broekhuizen, directeur Woningbouwvereniging, op Kasteel Amerongen het fraaie boekwerk ‘Amerongen Inspireert’ uit handen van wethouder Roy Pamboer.

door Manus van Gent

Persoonlijke ideeën

Uitgangspunt was het rapport ‘De Toekomst van Amerongen’, waarin de persoonlijke ideeën van alle Amerongers verzameld waren. Een van de meest voorkomende suggesties daarin was de verdere ontwikkeling van natuurrecreatie, zoals fiets- en wandelpaden, routes en uitzichttorens.

Een klankbordgroep assisteerde bij de vaststelling van de visie en er waren gesprekken met belangenorganisaties als VVV, Tabaksteeltmuseum en AMON. Deze (concept)visie werd gepresenteerd aan de Amerongers.

Inspiratieboek

Hun reacties werden verwerkt in het “Inspiratieboek” met alle projecten bijeen. Goede suggesties waren de herinrichting van de Kasteellaan, vernieuwing van de centrale rotonde, een parkeerplan voor het Kasteel en een betere wandelverbinding tussen de Groene Entree en dorp.

Jaap Broekhuizen in zijn slotwoord: ,,We gaan zorgen dat de projecten uit dit boek samen met de genoemde organisaties en andere groepen nader worden uitgewerkt en tot realisatie komen.”

advertentie
advertentie