EMDR: Lichaam en geest in balans

25 februari 2010 om 00:00 Nieuws

Voluit staat EMDR voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Sinds zij deze therapievorm in haar praktijk toepast is er groot enthousiasme bij haar cliënten. De praktijk richt zich op kinderen en volwassenen die last blijven houden van de gevolgen van traumatische en nare gebeurtenissen. Bijvoorbeeld seksueel misbruik, emotionele verwaarlozing of verlieservaringen zoals een scheiding, ontslag of overlijden van een geliefde. ,,Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Veel mensen verwerken het op eigen kracht. Maar soms ontwikkelen zich aanhoudende psychische klachten, zoals depressie, paniekaanvallen en stressgerelateerde eetstoornissen. EMDR is bedoeld voor mensen met een post traumatische stress stoornis.”

MAARN - Ze kunnen niet zonder elkaar; lichaam en geest. Counsellor Bettina Fröhlich weet dat als geen ander. Jarenlang heeft zij zich verdiept in de psychische en fysieke gezondheid van de mens. Veertien jaar geleden startte ze een praktijk voor trauma behandeling en stervensbegeleiding. Sinds kort werkt zij met de relatief nieuwe en snel werkende methode: EMDR

door Rose Carry Lokin

Na een zorgvuldige intake vraagt de therapeut de cliënt terug te denken aan de gebeurtenis. Eerst om informatie te verzamelen en daarna om met EMDR te starten. Hoe het precies te werk gaat? Bettina: ,,Terwijl de cliënt terugdenkt aan de gebeurtenis worden er klikjes door een koptelefoon afwisselend links en rechts aangeboden. Hiermee word een stroom van gedachten en beelden op gang gebracht. Na verloop van tijd leidt dit er toe dat herinneringen hun kracht en lading verliezen. Het wordt makkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken. De schokkende ervaring krijgt een plek in iemands leven.” Bettina heeft een jarenlange ervaring in het psycho- sociale werk. Ook begeleidde ze mensen met auto-immuunziekten, was stervensbegeleider en freelance burn- out counsellor in het bedrijfsleven.

Bettina heeft haar praktijk aan huis en bezoekt ook mensen thuis. De intake gesprekken zijn gratis. Het uurtarief voor consulten valt binnen de norm van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. Er wordt waar nodig rekening gehouden met de draagkracht van cliënten. De praktijk heeft een religieus humanistische achtergrond en verwelkomd elke vorm van religie in verband met stervensbegeleiding.

Holisticare , 06-12546199 b.i.frohlich@holisticcare.nl. www.holisticcare.nl

advertentie
advertentie