‘Raadswerk niet te combineren met drukke baan’

Nieuws

Ronald Letema, waarom staat u op een ‘onverkiesbare’ plek op de kandidatenlijst van uw partij?

Op mijn eigen verzoek ben ik op een onverkiesbare plaats terechtgekomen omdat ik – als ondernemer – mijn zakelijke activiteiten aan het uitbreiden ben. Naast mijn consultancy activiteiten heb ik een computer dienstverleningsbedrijf opgezet. In de afgelopen vier jaar was het regelmatig schipperen met de tijd en ik verwacht dat de combinatie van ‘politiek actief’ en ‘het aansturen en uitbouwen van mijn beider werkmaatschappijen’ niet haalbaar is.

Had u liever op een hogere, verkiesbare, plek op de lijst gestaan?

Als ik op een verkiesbare plek terecht had willen komen, dan had ik dat aan de selectiecommissie van de VVD dienen aan te geven.

Wat betekent de partij voor u?

Van jongs af voel ik mij aangetrokken tot het liberalisme. Vrijheid en zelfontplooiing van het individu maar dit uiteraard gecombineerd met het dragen van verantwoordelijkheden voor je omgeving. Ik vind dat de VVD het beste aansluit bij deze levensovertuiging. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren ondervonden dat de mensen bij de VVD ook echte realisten zijn.

Wat betekent u in de verkiezingstijd voor uw partij?

Waar nodig zal ik de VVD helpen met diverse activiteiten, maar de top tien van onze lijst is het boegbeeld. Deze mensen zullen de aankomende vier jaar het gezicht van de VVD zijn en dienen zich optimaal te kunnen profileren.

Gaat u campagne voeren voor uzelf om in de raad te komen?

Natuurlijk niet, de kracht van de VVD is dat wij als team de afgelopen jaren een geweldige prestatie hebben weten neer te zetten.

De kracht is dat wij met zeven fractieleden en twee zeer capabele wethouders richting hebben gegeven aan de ontwikkeling van onze mooie gemeente. In de top tien van de VVD staan naast ‘vers bloed’ ook mijn collega’s die mede verantwoordelijk zijn voor deze resultaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij dit kunstje de aankomende vierjaar weer gaan waarmaken.

Wat doet u als u genoeg voorkeursstemmen behaalt om in de raad te komen?

Als ik met voorkeursstemmen gekozen wordt zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen en wederom terugkeren in de gemeenteraad. Echter, ik ga ervan uit dat dit niet gaat gebeuren.

Ervaart u de plaats op de lijst als eervol of als een springplek naar eventueel wethouderschap?

Met het accepteren van een plaats op de lijst van de VVD geef ik te kennen achter het beleid van de VVD te staan. De plaats op de lijst – behoudens de eerste tien plaatsen - vind ik minder relevant. Daarnaast heb ik geen ambitie om de aankomende vierjaar wethouder te worden, omdat ik gekozen heb om mijn zakelijke activiteiten verder uit te bouwen.

Hoeveel zetels verwacht u dat uw partij gaat behalen?

Wij hebben nu 7 raadszetels en ik hoop op een lichte groei.

advertentie
Afbeelding
Bommetje in Bosbad Leersum een spetterend succes 7 uur geleden
Afbeelding
Bestuurder loopt brandwonden op bij camperbrand in Maarn 18 uur geleden
Afbeelding
Trudie van Haaster wint de Hans Nijhof kunstprijs 2022 4 jul, 11:16
PREMIUM
Afbeelding
Flip Buurmeijer schrijft boek over mannen en hun hobby 4 jul, 07:20
Afbeelding
Bridgedocent Simon de Wijs van Bridgewijs wint Europese titel 4 jul, 07:14
PREMIUM
Afbeelding
‘Het is gewoon leuk om mee te doen’ 3 jul, 14:55
PREMIUM
Afbeelding
Crowdfunding voor rolstoelbus voor broertjes uit Driebergen 3 jul, 07:30